Supa Crema de Legume III

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cani legume taiate diverse (cantitatile din fiecare dupa preferinta) :
  • morcovi
  • cartofi
  • dovlecel
  • praz
  • ceapa
  • telina
  • frunze telina
  • usturoi
  • ardei gras sau/si capia
  • ceapa verde
  • eventual sparanghel etc 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura sare
  • piper proaspat macinat
  • 8 cani apa
  • frunze patrunjel proaspat

Mod de preparare

Se taie legumele in bucati mari si se pun la fiert. Pentru fiecare cana de legume turnam cate o cana cu apa. Se adauga sarea, cimbrul si piperul proaspat macinat si se lasa la foc mediu pentru o ora. Dupa o ora se da oala deoparte si se strecoara legumele pastrand si zeama in care au fiert. Punem in blender doar legumele pe care vrem sa le folosim si aruncam frunzele de telina.

Crema de legume obtinuta se dilueaza pana obtinem consistenta dorita, cu zeama pe care am pastrat-o. Se potriveste de sare si se adauga patrunjelul proaspat tocat pentru inca un clocot si se opreste focul.
Pofta buna!
-se foloseste aceiasi cana pentru a masura apa si legumele;
-in blender punem pe rand cantitati mici din toate legumele;
-restul de zeama ramasa o puteti folosii ca baza pentru alte preparate;
-in functie de proportia de legume folosita culoarea finala a cremei va diferii (portocalie daca folositi mai mult morcov, galbuie daca folositi mai mult cartof etc. )
-daca folositi praz utilizati partea alba a acestuia foarte bine spalat (atentie: folosirea in exces va da un gust picant dar va poate ajuta pentru a va controla mai bine greutatea);
-folositi telul pentru a dilua crema si pentru a obtine o crema fina.
-se serveste calda, decorata cu frunzulite de patrunjel sau telina si crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Piept de rata caramelizat
Bucataras.RO

Piept de rata caramelizat

Va prezint o reteta extrem de simpla si rapida , care apartine bucatariei asiatice. Este genul de mancare care se face sub...

Piept de rata caramelizat
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate