Se taie legumele in bucati mari si se pun la fiert. Pentru fiecare cana de legume turnam cate o cana cu apa. Se adauga sarea, cimbrul si piperul proaspat macinat si se lasa la foc mediu pentru o ora. Dupa o ora se da oala deoparte si se strecoara legumele pastrand si zeama in care au fiert. Punem in blender doar legumele pe care vrem sa le folosim si aruncam frunzele de telina.
Crema de legume obtinuta se dilueaza pana obtinem consistenta dorita, cu zeama pe care am pastrat-o. Se potriveste de sare si se adauga patrunjelul proaspat tocat pentru inca un clocot si se opreste focul.
Pofta buna!
-se foloseste aceiasi cana pentru a masura apa si legumele;
-in blender punem pe rand cantitati mici din toate legumele;
-restul de zeama ramasa o puteti folosii ca baza pentru alte preparate;
-in functie de proportia de legume folosita culoarea finala a cremei va diferii (portocalie daca folositi mai mult morcov, galbuie daca folositi mai mult cartof etc. )
-daca folositi praz utilizati partea alba a acestuia foarte bine spalat (atentie: folosirea in exces va da un gust picant dar va poate ajuta pentru a va controla mai bine greutatea);
-folositi telul pentru a dilua crema si pentru a obtine o crema fina.
-se serveste calda, decorata cu frunzulite de patrunjel sau telina si crutoane.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii