Se taie legumele in bucati mari si se pun la fiert. Pentru fiecare cana de legume turnam cate o cana cu apa. Se adauga sarea, cimbrul si piperul proaspat macinat si se lasa la foc mediu pentru o ora. Dupa o ora se da oala deoparte si se strecoara legumele pastrand si zeama in care au fiert. Punem in blender doar legumele pe care vrem sa le folosim si aruncam frunzele de telina.
Crema de legume obtinuta se dilueaza pana obtinem consistenta dorita, cu zeama pe care am pastrat-o. Se potriveste de sare si se adauga patrunjelul proaspat tocat pentru inca un clocot si se opreste focul.
Pofta buna!
-se foloseste aceiasi cana pentru a masura apa si legumele;
-in blender punem pe rand cantitati mici din toate legumele;
-restul de zeama ramasa o puteti folosii ca baza pentru alte preparate;
-in functie de proportia de legume folosita culoarea finala a cremei va diferii (portocalie daca folositi mai mult morcov, galbuie daca folositi mai mult cartof etc. )
-daca folositi praz utilizati partea alba a acestuia foarte bine spalat (atentie: folosirea in exces va da un gust picant dar va poate ajuta pentru a va controla mai bine greutatea);
-folositi telul pentru a dilua crema si pentru a obtine o crema fina.
-se serveste calda, decorata cu frunzulite de patrunjel sau telina si crutoane.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii