Supa crema de galbiori cu branzeturi

Portii
9
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
medie
Supa crema de galbiori cu branzeturi

Ingrediente

  • aprox. 1 punga de 1 kg cu galbiori congelati
  • aprox. 3 litri supa de pui
  • 2-3 morcovi
  • 1 tija apio
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 100-120 gr cascaval (de buna calitate sau o alta branza care se topeste)
  • sare dupa gust
  • Pentru servit:
  • smantana si/sau crutoane

Mod de preparare

De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii dezghetati, morcovii, pastarnacul si tija de apio, toate taiate rondele. Usturoiul se curata, se taie in felii si se caleste in putin ulei de masline. Atentie sa nu-l prajim prea tare ca devine amarui! Punem si usturoiul cu tot cu ulei in oala, peste supa cu legume. Lasam sa fiarba pana legumele sunt bine fierte.
Intre timp, curatam de coaja cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape de foarte bine fierte, adaugam cartofii si lasam sa fiarba pana toate legumele se sfarama usor cu furculita. Luam supa de pe foc si, cu un blender vertical de mana, pasam bine totul, pana supa devine cremoasa. Adaugam cascavalul ras mare si blenduim din nou pana cascavalul se topeste. Punem supa pe foc, asezonam dupa gust si lasam sa dea in clocot. Se serveste dupa gust si dorinta, cu smantana si crutoane.


Sa va fie de folos reteta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
Salata Ruseasca
4
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Supa de rosii cu ciuperci uscate
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Parteneri
Pascute cu branza
Bucataras.RO

Pascute cu branza

Pascute cu branza
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri