Pune fasolea la inmuiat de cu seara. a doua zi pune-o la fiert si goleste de trei ori apa de pe ea, inlocuind-o cu alta, tot fierbinte. Asaza in oala sub presiune ciolanul afumat, fasolea cu cea de-a patra apa, o ceapa, 5-6 catei de usturoi, morcovii, pastarnacul, telina si ardeii.
Fierbe o jumatate de ora si verifica. Daca toate sunt bune, scoate ciolanul, strecoara zeama de pe fasole si trece prin robotul de bucatarie fasolea impreuna cu toate zarzavaturile. Presara boia de ardei, iute sau dulce, afumata sau obisnuita.
Pune pe foc oala cu zeama strecurata, adauga pasatura de fasole, potriveste de sare si piper si fierbe pana dispare spuma de la suprafata, amestecand din cand in cand. Stinge focul de sub oala, toaca marunt alti 3-4 catei de usturoi si adauga-i in supa impreuna cu frunzele de tarhon proaspete. La sfarsit, acreste cu otet din vin.
Feliaza ciolanul si taie pestisori o ceapa rosie peste care presara sare si picura otet din vin rosu.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii