Dovleacul se injumatateste, se scot semintele cu ajutorui unei linguri, se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o oala de supa se prajesc in unt ceapa si usturoiul taiate marunt. Se adauga dovleacul si se lasa la foc potrivit sa se inmoaie circa 20-25 de minute. Se adauga ardeiul iute curatat de seminte si tocat marunt, sarea si piperul dupa gust.
Intre timp se fierbe laptele impreuna cu foile de dafin. Legumele se paseaza cu mixerul si se adauga laptele din care s-au scos foile de dafin. Supa se serveste calda cu seminte de dovleac prajite si presarate pe deasupra si cu citeva picaturi de ulei din seminte de dovleac sau ulei din masline.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.
Briose cu branzeturi si seminteO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii