Supa Crema de Conopida Coapta si Chimion - de post, pregatita cu blenderul Oster

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Conopida Coapta si Chimion - de post, pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • 1 conopida mica
  • 3-4 catei usturoi decojiti
  • 1/2 lingurita seminte chimion (daca va place aroma de chimion, puteti adauga mai mult) 1/2 lingurita turmeric
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 lingura cimbrisor proaspat
  • 5 l supa legume
  • 200 ml lapte de migdale neindulcit (sau orice alt lapte vegetal neindulcit doriti) sare
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei masline extravirgin

Mod de preparare

Conopida se curata de frunze, se desface in florete, se spala sub jet de apa rece si se scurge.
Ustutoiul se curata si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se adauga conopida, se stropesc legumele cu putin ulei de masline si se introduce tava in cuptorul preincalzit.
Legumele se coc la foc moderat, pana se inmoaie si se rumenesc frumos (usturoiul va fi gata mai repede).
Legumele se transfera in vasul blenderului Oster si se adauga restul de ingrediente din retetarul de mai sus.
Se mixeaza totul pornind de la cea mai mica viteza si crescand turatia treptat, pana cand obtinem o crema foarte fina (dureaza max. 1, 5 min.).
Supa crema de conopida coapta cu chimion astfel obtinuta se toarna in boluri, se decoreaza cu fulgi de chili si cimbrisor si se serveste calda.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
5
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Fursecuri umplute cu gem de prune
Bucataras.RO

Fursecuri umplute cu gem de prune

Nu stiu voua cat de mult va plac fursecurile, biscuitii pregatiti in casa dar eu ador acest fel de dulciuri. Daca as avea...

Fursecuri umplute cu gem de prune
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat