Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de chimen si oprim focul. Strecuram zarzavatul de supa, alegem tot morcovul si il dam departe, restul zarzavatului se da la blender si se dilueaza cu supa oprita pana obtinem consistenta dorita.
Preparam galustile de spanac astfel: mixam bine albusul cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Spanacul se stoarce bine de zeama si se presara in albus, adaugam si faina si dam deoparte.
Preparam galustile din morcov astfel: mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam morcovul blenduit si amestecam usor. Se adauga si faina in ploaie.
Se pune apa cu sare si cateva seminte de chimen sa fiarba si cu ajutorul unei lingurite punem galustile, adaugate in momentul cand clocoteste apa. Le lasam 5 minute sa fiarba, apoi le intoarcem si mai lasam iarasi 5 minute si pe partea nefiarta, le scoatem cu o spumiera pe un platou.
Supa data la blender si lasata sa se racoreasca se drege cu cele 2 galbenusuri batute cu iaurtul. Supa se serveste cu galustile de zarzavat deasupra.
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii