Carnea afumata, (in cazul meu carnati afumati care i-am taiat bucati de circa 3-4 cm lungime) se taie cuburi si se pune la fiert in circa 3 l apa rece (daca fierbe mai greu mai completam cu apa). Adaugam si cartofii taiati cubulete cand afumatura e fiarta.
In 2 linguri ulei prajim putin (numai cat sa sfaraie odata ...) 1 lingura de faina, adaugam la acesta 1 lingurita boia si rantasul astfel obtinut il adaugam la supa cand cartofii sunt fierti.
Separat intr-un vas amestecam 2 galbenusuri cu 1 lingura hrean ras din otet si cu 400 gr smantana, il subtiem adaugand treptat la aceasta maia zeama in care fierbe afumatura, apoi o turnam la restul de supa si lasam sa dea un clocot. Daca dorim supa sa fie mai acrisoara putem adauga zeama de lamaie.
Gustam si daca mai e nevoie adaugam sare.
Cu condimentele Delikat
Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-PotCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii