Supa chefliului

Complexitate
redusa
Supa chefliului

Ingrediente

  • 350 gr varza murata marunta
  • 100 gr slanina afumata
  • 200 gr carnati afumati
  • 350 ml smantana
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura boia
  • 1 lingura delikat ( 1 cub supa de carne)
  • 1 ceapa mai mare (2 bucmai mici)
  • 2 catei usturoi
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • piper macinat, sare
  • 1 lingurita mica zahar
  • 2 galbenusuri de ou

Mod de preparare

Slanina afumata se taie cubulete si se pune la incins pana lasa un pic de untura. Se pune ceapa taiata marunt la calit in aceasta untura , tragem vasul de pe foc si adaugam 1 lingura de boia si se stinge totul cu 1 pahar de apa si se adauga varza marunta si se pune inapoi la foc . Se caleste cateva minute si punem peste cca 2 l apa .

Se adauga cubul de supa (1 lingura delikat ), piper macinat , usturoiul zdrobit , foaia de dafin , si coaja razuita de la jumatatea de lamaie si il fierbem acoperit cca 20 minute. Dupa 10 minute se adauga si carnatii afumati taiati rondele si se fierbe mai departe.

Cand e gata fiarta varza se mai potriveste gustul de la supa cu sare daca e nevoie si se drege supa cu galbenusul de ou amestecat cu smantana. Se lasa sa dea un clocot si la final se pune 1 lingurita de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici