Se aleg rosii mai carnoase si coapte, se decojesc si se taie bucati, apoi se scoat semintele.
Castravetele, usturoiul si ceapa se curata de coaja si se taie marunt.
Ardeii se curata de cotoare si se taie cubulete.
Otetul daca este prea acru se dilueaza cu putina apa.
Se fac crutoane din paine, care se taie bastonase sau cubulete, se stropesc cu ulei si se rumenesc usor la cuptor.
Toate legumele se pun intr-un vas mai inalt si se paseaza cu blenderul.
Se adauga otetul, uleiul de masline, frunzele de busuioc taiate marunt si se mai paseaza bine 1 minut.
Se da gust cu sare si piper macinat.
Se pune supa in boluri, cani sau pahare inalte.
Se fac mici ornamente din fasii de castravete si ardei.
Se serveste cu gheata pisata in mijocul supei si cu crutoanele presarate cu patrunjel.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii