Ciorba de dovlecei cu paine algeriana

Portii
6
Timp pregatire
190 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Ciorba de dovlecei cu paine algeriana

Ingrediente

  • Pentru ciorba:
  • 5 dovlecei medii
  • 1 ceapă albă
  • 2 ardei grași galbeni
  • 4 fire de usturoi verde
  • Câte o legatura de pătrunjel, marar, leustean
  • Cimbru uscat
  • 1 ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • Boia dulce
  • Piper alb
  • 2 linguri de zahăr
  • Sare
  • piper negru
  • 4 roșii
  • 900 de ml chefir
  • Brânză brie
  • Ulei
  • Pentru pâinea algeriana:
  • 350 de grame gris fin
  • 150 de grame făină
  • Apă călduță și 2 linguri de lapte călduț, cât cuprinde
  • 1 linguriță de sare sau după gust
  • 1 linguriță de zahar
  • 2/3 pachet drojdie uscată
  • 1 ou
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • Semințe de susan negru

Mod de preparare

Pentru ciorba rețetă proprie, se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ardeiul galben, dovleceii, roșiile, verdeturile.
Se încinge o tigaie antiaderenta, se calesc pe rând ceapa și usturoiul, 5 minute, apoi ardeii, 3 minute, urmează dovleceii, 5 minute. Compoziția se amestecă cu verdeata, condimentele, o lingura de sare, se adaugă roșiile tocate, ardeiul iute și se așază toate ingredientele într-o tavă.
Se coc cca. 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Se scot din cuptor, ardeiul iute se îndepărtează, se pun restul legumelor într-o oală cu capacitate de 3 litri, se completează cu apă până la jumătate, se mai fierbe totul cca. 15 minute.
Se adaugă chefirul, se mai dau 2,3 clocote.
Se servește cu brânză brie, smantana și ardei iuți.
E o ciorbă răcoroasă, perfecta pentru zilele caniculare de vară!

Pentru pâinea algeriana, amestecăm toate ingredientele, le framantam, apoi punem aluatul rezultat la dospit o oră și jumătate.
Îl modelăm intr-o formă rotundă, apoi de floare, precum în fotografii, îl ungem cu galbenus de ou, apoi îl presaram cu semințe de susan.
Mai lăsăm aluatul să dospeasca încă 20 de minute.
Il coacem în cuptorul preincalzit la 185 de grade Celsius , cca. 35 de minute.
Se servește împreună cu ciorba.
E o paine mai densă, recunosc că o prefer pe cea neaoșă, dar nu strică să o încercați odată!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia