Ciorba de dovlecei cu paine algeriana

Portii
6
Timp pregatire
190 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Ciorba de dovlecei cu paine algeriana

Ingrediente

  • Pentru ciorba:
  • 5 dovlecei medii
  • 1 ceapă albă
  • 2 ardei grași galbeni
  • 4 fire de usturoi verde
  • Câte o legatura de pătrunjel, marar, leustean
  • Cimbru uscat
  • 1 ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • Boia dulce
  • Piper alb
  • 2 linguri de zahăr
  • Sare
  • piper negru
  • 4 roșii
  • 900 de ml chefir
  • Brânză brie
  • Ulei
  • Pentru pâinea algeriana:
  • 350 de grame gris fin
  • 150 de grame făină
  • Apă călduță și 2 linguri de lapte călduț, cât cuprinde
  • 1 linguriță de sare sau după gust
  • 1 linguriță de zahar
  • 2/3 pachet drojdie uscată
  • 1 ou
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • Semințe de susan negru

Mod de preparare

Pentru ciorba rețetă proprie, se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ardeiul galben, dovleceii, roșiile, verdeturile.
Se încinge o tigaie antiaderenta, se calesc pe rând ceapa și usturoiul, 5 minute, apoi ardeii, 3 minute, urmează dovleceii, 5 minute. Compoziția se amestecă cu verdeata, condimentele, o lingura de sare, se adaugă roșiile tocate, ardeiul iute și se așază toate ingredientele într-o tavă.
Se coc cca. 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Se scot din cuptor, ardeiul iute se îndepărtează, se pun restul legumelor într-o oală cu capacitate de 3 litri, se completează cu apă până la jumătate, se mai fierbe totul cca. 15 minute.
Se adaugă chefirul, se mai dau 2,3 clocote.
Se servește cu brânză brie, smantana și ardei iuți.
E o ciorbă răcoroasă, perfecta pentru zilele caniculare de vară!

Pentru pâinea algeriana, amestecăm toate ingredientele, le framantam, apoi punem aluatul rezultat la dospit o oră și jumătate.
Îl modelăm intr-o formă rotundă, apoi de floare, precum în fotografii, îl ungem cu galbenus de ou, apoi îl presaram cu semințe de susan.
Mai lăsăm aluatul să dospeasca încă 20 de minute.
Il coacem în cuptorul preincalzit la 185 de grade Celsius , cca. 35 de minute.
Se servește împreună cu ciorba.
E o paine mai densă, recunosc că o prefer pe cea neaoșă, dar nu strică să o încercați odată!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Salata de legume pentru iarna
3
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme