Într-o oala cu capacitate de 3 litri, se incing 3 linguri ulei, se adaugă puiul spălat , puțină sare, cele două cepe albe curățate de coajă și tăiate în patru, un pastarnac curățat și feliat în bucăți mai mari, puțină sare. Toate aceste ingrediente se îndepărtează la final, când ciorba este gata.
Ingredientele enunțate anterior se calesc pret de cca. 10 minute, până capătă o culoare frumoasa, aurie, apoi se toarnă apa și se pun la fiert 30 de minute.
Între timp, se curăță și se toacă mărunt restul legumelor, se pregatesc condimentele, ierburile.
Se încinge o tigaie antiaderenta, se adaugă 2 linguri de ulei și se calesc cca. 5 minute usturoiul verde, apoi 10 minute, restul legumelor, la final, se amesteca bine cu condimentele, verdeturile tocate cam cate o jumătate din fiecare legătură).
Compoziția rezultată se adaugă peste pui, se mai fierbe 30 de minute, urmează pastele integrale care se mai fierb 15 minute, apoi smantana de gatit și zeama de lămâie, încă un pahar de apă călduță. Se mai dă un clocot la final și ciorba este gata!
Se servește cu smantana fermentata, pătrunjel și marar.
Este o ciorbă foarte satioasa, consistenta, rețetă proprie, din acest motiv am denumit-o ciorbă bogată!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii