Într-o oala cu capacitate de 3 litri, se incing 3 linguri ulei, se adaugă puiul spălat , puțină sare, cele două cepe albe curățate de coajă și tăiate în patru, un pastarnac curățat și feliat în bucăți mai mari, puțină sare. Toate aceste ingrediente se îndepărtează la final, când ciorba este gata.
Ingredientele enunțate anterior se calesc pret de cca. 10 minute, până capătă o culoare frumoasa, aurie, apoi se toarnă apa și se pun la fiert 30 de minute.
Între timp, se curăță și se toacă mărunt restul legumelor, se pregatesc condimentele, ierburile.
Se încinge o tigaie antiaderenta, se adaugă 2 linguri de ulei și se calesc cca. 5 minute usturoiul verde, apoi 10 minute, restul legumelor, la final, se amesteca bine cu condimentele, verdeturile tocate cam cate o jumătate din fiecare legătură).
Compoziția rezultată se adaugă peste pui, se mai fierbe 30 de minute, urmează pastele integrale care se mai fierb 15 minute, apoi smantana de gatit și zeama de lămâie, încă un pahar de apă călduță. Se mai dă un clocot la final și ciorba este gata!
Se servește cu smantana fermentata, pătrunjel și marar.
Este o ciorbă foarte satioasa, consistenta, rețetă proprie, din acest motiv am denumit-o ciorbă bogată!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii