Ciorba Vegana cu Perisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba Vegana cu Perisoare

Ingrediente

  • Pentru perisoare (pentru 28 bucati):
  • - 200 g linte rosie
  • - 500 ml apa sau supa de legume (in care se va fierbe lintea)
  • - 130 g sfecla rosie
  • - 50 g ceapa alba
  • - 15 g tarate de psyllium
  • - 30 g faina alba proaspat cernuta
  • - 20 g cimbru uscat
  • - 5 g coriandru macinat
  • - 2,5 g boia de ardei iute
  • - 3,5 g boia de ardei dulce
  • - 2-3 catei de usturoi (in functie de preferinte)
  • - piper negru proaspat macinat (dupa preferinta)
  • - sare (dupa preferinta)
  • Pentru supa:
  • - 120 g morcov
  • - 50 g pastarnac
  • - 50 g telina
  • - 60 g ceapa alba
  • - 100 g rosii decojite (am folosit ”Pomodorini datterini”)
  • - 80 g pasta de rosii (de preferinta pasta de rosii pregatita acasa)
  • - 2500 ml apa
  • - 1 - 2 linguri cu ulei de masline (dupa preferinta)
  • - 20 g frunze de patrunjel proaspete
  • - zeama de lamaie (dupa preferinta)
  • - piper negru proaspat macinat (dupa preferinta)
  • - sare (dupa preferinta)

Mod de preparare

Pentru perisoare:

- Se pune lintea intr-o strecuratoare si se clateste din abundenta cu apa rece. Nu este necesar ca lintea sa stea la inmuiat inainte de gatire. Lintea rosie se inmoaie mai usor decat celelalte tipuri de linte, isi schimba culoarea in urma fierberii (devine galbena) si are un gust usor dulceag.

- Se pun intr-o oala 500 ml apa la fiert (se poate folosi de asemenea supa de legume pentru a fierbe lintea). Cand apa fierbe, se adauga lintea, amestecand usor. Dupa doua - trei minute se reduce intensitatea flacarii. Se lasa lintea sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 15 minute. La finalul perioadei de fierbere se adauga sare. Optional, in apa in care fierbe lintea se pot adauga diverse condimente (turmenic, ghimbir, etc), ceapa sau usturoi, in functie de preferinte. Se strecoara lintea fiarta apoi se pune in robotul de bucatarie si se mixeaza pana devine pasta.
- Pasta obtinuta din lintea fiarta se pune intr-un bol mare.

- In perioada de timp in care lintea fierbe, se curata sfecla rosie si se rade pe razatoare.

- Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

- Ustroiul se curata, se spala si se taie marunt.

- Se adauga in bol (alaturi de pasta de linte) restul ingredientelor folosite pentru prepararea perisoarelor: sfecla rosie, ceapa, usturoi, tarate de psyllium, faina, cimbru, coriandru, boia de ardei iute, boia de ardei dulce.

- Se condimenteaza amestecul cu sare si piper negru dupa preferinte.

- Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena. Daca este necesar se adauga suplimentar sare si / sau piper (este preferabil sa gustati amestecul pregatit inainte de a trece la urmatorul timp de lucru pentru ca gustul acestuia sa va fie pe plac).

- Se lasa compozitia sa stea acoperita timp de 5 minute inainte de a incepe modelarea perisoarelor (compozitia pregatita dobandeste consistenta optima pentru urmatorul timp de lucru).

- Se modeleaza cu palmele perisoarele si se aseaza apoi in vasul steamer-ului, la distanta unele de altele (in timpul prepararii termice ele cresc putin in volum).

- Perisoarele se pregatesc termic la steamer timp de aproximativ 20 minute (verificati la final sa fie optim preparate termic). Perisoarele pregatite se pastreaza acoperite.

Pentru ciorba:
- Morcovul, pastarnacul si telina se curata, se spala apoi se rad pe razatoare sau se taie cubulete.
- Ceapa se curata, se spala apoi se taie marunt.
- Frunzele de patrunjel se spala sub jet de apa rece apoi se taie marunt.
- Legumele pregatite anterior se pun la fiert intr-o oala cu aproximativ 2500 ml apa. Se adauga sare si piper dupa preferinta.

- Se lasa legumele sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 10 - 12 minute.
- Se taie rosiile decojite apoi se adauga amestecului de legume si apa.
- Se adauga pasta de rosii diluata in prealabil in aproximativ 100 ml de lichid (supa de legume), amestecand usor.
- Se lasa amestecul sa fiarba timp de aproximativ 10 minute.

- Se adauga uleiul de masline amestecand usor.
- Se opreste focul si se adauga frunzele de patrunjel maruntite.
- Dupa preferinta, ciorba se acreste cu zeama de lamaie.
- Se pun in ciorba perisoarele pregatite anterior si se acopera oala cu un capac pana inainte de servire.
Ciorba se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Briose cu visine (sau orice fruct)
2
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Branzoaicele Bunicii
4
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Prajitura Valurile Dunarii
5
Dulciuri

Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii
Parteneri
Fursecuri in doua culori
Bucataras.RO

Fursecuri in doua culori

Reteta am preluat-o de la bucataras Dakris >:D< .Diferenta e ca eu le-am glazurat cu ciocolata, asa cum era sugerat in...

Fursecuri in doua culori
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii