Ciorba Vanatorului

Complexitate
redusa
Ciorba Vanatorului

Ingrediente

  • Pentru 4 l ciorba:
  • 1 kg oase mistret (oasele detasate de la ceafa cu putina carnita, dar merg la fel de bine si oase de porc)
  • 2 morcovi
  • 200 g mazare verde (poate sa fie si congelata)
  • 200 g pastai fasole verde
  • verdeturi (leustean, telina, eu am folosit un amestec de verdeturi pentru ciorbe care contine si rosii macinate)
  • 3-4 rosii decojite si taiate cubulete
  • circa 400 g varza creata
  • 4 linguri Bors Maggi cu legume, pentru acrit
  • sare dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

* Amestecul de verdeturi.

Punem oasele de mistret dupa ce le-am spalat bine, in 5 l apa rece intr-o oala pe foc si adaugam 2 linguri sare. Lasam sa fiarba la foc mic si intre timp spumam. Curatam morcovii si ii taiem cubulete. Cand carnea de pe oase e fiarta mai mult de jumatate adaugam morcovii taiati. Cand acestia sunt si ei fierti pe jumate adaugam mazarea, fasolea si varza creata taiata fideluta. Lasam sa fiarba mai departe la foc molcom.

Intre timp tocam verdeturile si decojim rosiile pe care le vom taia cubulete. Cand sunt legumele aproape fierte adaugam rosiile cu care le vom lasa sa fiarba inca aproximativ 10 minute, mai potrivim gustul cu sare daca e nevoie, dupa care adaugam Borsul Maggie cu legume la fiecare litru de ciorba se adauga 1 lingura de bors (eu am pus doar 4 linguri de bors datorita faptului ca amestecul de verdeturi folosit de mine contine si rosii) cu care lasam inca 10 minute sa dea in clocot dupa care se presara cu verdeturile tocate marunt (de preferinta, leustean din abundenta si cateva frunzulite de telina verde).

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
Salata Ruseasca
4
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Supa de rosii cu ciuperci uscate
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Parteneri
Buturuga de Craciun
Bucataras.RO

Buturuga de Craciun

Fiind prima reţetă pe anul acesta, am să profit de ocazie să vă urez să aveţi parte de un An nou,aşa cum îl...

Buturuga de Craciun
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri