Ciorba taraneasca de cartofi

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Ciorba taraneasca de cartofi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 10 cartofi
  • 3 frunze telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii(facuta in casa)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 200 g slanina afumata
  • 4-5 linguri sos de la friptura
  • bucati de friptura
  • bors de putina

Mod de preparare

In uleiul de la friptura adagam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa.
Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min.
Adaugam cartofii, 1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min, dupa care completam cu apa, frunzele de telina tocate, 1/2 legatura de leustean, resturi de friptura si lasam sa fiarba cca 15-20 min, (pana ce este cartoful fiert pana la jumate cum zice bunica).
Adaugam rosiile tocate si bucatile de slanina pentru a da gust ciorbe, bors acru dupa gust si lasam sa fiarba cca 5 min.
Intr-un bol batem ouale cu smantana, leusteanul si adaugam treptat zeama pana ce ajunge la temperatura ciorbei.
Turnam amestecul in oala cu ciorba, moment in care scoatem bucatile de slanina (nu le aruncam ca sunt asa bune cu mamaliga zice bunica) si sincer cu un catel de usturoi langa slanina tare bun este. Acum este momentul daca vrem sa adaugam o mana de fidea.
Lasam sa fiarba 2-3 clocote, oprim focul si adaugam patrunjel verde.
Pregatim bolurile si servim ciorba cu ceapa rosie alaturi si noi o servim cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Placinte cu Pui si Salsa
Bucataras.RO

Placinte cu Pui si Salsa

Această rețetă de plăcinte este foarte simplă și aluatul se poate folosi atât de plăcinte sărate, cât și...

Placinte cu Pui si Salsa
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola