Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume

Ingrediente

  • o ceapa rosie,
  • ciorba:
  • 4 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • o bucata telina,
  • un pastarnac,
  • un ardei gras,
  • o lingura de boia de ardei dulce,
  • o lingurita de sare,
  • 1/2 cescuta de orez,
  • 2 oua,
  • o legatura mare de patrunjel,
  • suc de lamaie sau otet
  • perisoarele:
  • 250 g ciuperci,
  • un morcov,
  • o ceapa rosie,
  • o mana de mazare prefiarta,
  • lingurita de boia dulce sau un pic de pasta de tomate,
  • 200 g carne tocata din piept de pui,
  • sare,
  • ulei de masline,
  • o legatura de marar verde,
  • un ou,
  • 2-3 linguri de cu-cus.

Mod de preparare

Se pun la fiert cca 3-4 l de apa cu un praf de sare.
Curatam legumele ,le spalam si le taiem.Cartofii se taie in cubulete potrivit de mari ,ardeiul si telina se taie cubulete mici,ceapa se taie marunt,morcovii se dau prin razatoarea mica si se pun la fiert in oala cand apa incepe sa clocoteasca
Pregatim perisoarele astfel;incingem un pic de ulei de masline si calim iute ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoare,se adauga si ciupercile cu mazarea,se presara si cus-cusul apoi adaugam un strop de apa ,dam si un praf de sare ,boiaua acoperim cu un capac si lasam la foc domol sa fiarba pana scade zeama lasata amestecam continuu.Oprim focul,presaram mararul tocat fin si lasam sa se raceasca bine apoi adaugam carnea tocata si oul batut.Amestecam compozitia bine si modelam mici perisoare din ea
Cand zarzavatul din oala s-a fiert adaugam boiaua de ardei,orezul si perisoarele modelate,lasam focul foarte mic si lasam acoperit,sa fiarba cca 20 minute.Se opreste focul si presaram patrunjelul verde,tocat fin.Dregem ciorba cu cele 2 oua batute bine,adaugand cate un polonic de supa fierbinte si amestecand continuu.Acest amestec omogen il turnam in fir subtire in ciorba.Servim supa fierbinte cu suc de lamaie sau otet adaugat in farfurie .
Pofta b

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie