Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume

Ingrediente

  • o ceapa rosie,
  • ciorba:
  • 4 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • o bucata telina,
  • un pastarnac,
  • un ardei gras,
  • o lingura de boia de ardei dulce,
  • o lingurita de sare,
  • 1/2 cescuta de orez,
  • 2 oua,
  • o legatura mare de patrunjel,
  • suc de lamaie sau otet
  • perisoarele:
  • 250 g ciuperci,
  • un morcov,
  • o ceapa rosie,
  • o mana de mazare prefiarta,
  • lingurita de boia dulce sau un pic de pasta de tomate,
  • 200 g carne tocata din piept de pui,
  • sare,
  • ulei de masline,
  • o legatura de marar verde,
  • un ou,
  • 2-3 linguri de cu-cus.

Mod de preparare

Se pun la fiert cca 3-4 l de apa cu un praf de sare.
Curatam legumele ,le spalam si le taiem.Cartofii se taie in cubulete potrivit de mari ,ardeiul si telina se taie cubulete mici,ceapa se taie marunt,morcovii se dau prin razatoarea mica si se pun la fiert in oala cand apa incepe sa clocoteasca
Pregatim perisoarele astfel;incingem un pic de ulei de masline si calim iute ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoare,se adauga si ciupercile cu mazarea,se presara si cus-cusul apoi adaugam un strop de apa ,dam si un praf de sare ,boiaua acoperim cu un capac si lasam la foc domol sa fiarba pana scade zeama lasata amestecam continuu.Oprim focul,presaram mararul tocat fin si lasam sa se raceasca bine apoi adaugam carnea tocata si oul batut.Amestecam compozitia bine si modelam mici perisoare din ea
Cand zarzavatul din oala s-a fiert adaugam boiaua de ardei,orezul si perisoarele modelate,lasam focul foarte mic si lasam acoperit,sa fiarba cca 20 minute.Se opreste focul si presaram patrunjelul verde,tocat fin.Dregem ciorba cu cele 2 oua batute bine,adaugand cate un polonic de supa fierbinte si amestecand continuu.Acest amestec omogen il turnam in fir subtire in ciorba.Servim supa fierbinte cu suc de lamaie sau otet adaugat in farfurie .
Pofta b

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Penne cu crenvusti
Bucataras.RO

Penne cu crenvusti

Foarte bune.

Penne cu crenvusti
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!