Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume

Ingrediente

  • o ceapa rosie,
  • ciorba:
  • 4 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • o bucata telina,
  • un pastarnac,
  • un ardei gras,
  • o lingura de boia de ardei dulce,
  • o lingurita de sare,
  • 1/2 cescuta de orez,
  • 2 oua,
  • o legatura mare de patrunjel,
  • suc de lamaie sau otet
  • perisoarele:
  • 250 g ciuperci,
  • un morcov,
  • o ceapa rosie,
  • o mana de mazare prefiarta,
  • lingurita de boia dulce sau un pic de pasta de tomate,
  • 200 g carne tocata din piept de pui,
  • sare,
  • ulei de masline,
  • o legatura de marar verde,
  • un ou,
  • 2-3 linguri de cu-cus.

Mod de preparare

Se pun la fiert cca 3-4 l de apa cu un praf de sare.
Curatam legumele ,le spalam si le taiem.Cartofii se taie in cubulete potrivit de mari ,ardeiul si telina se taie cubulete mici,ceapa se taie marunt,morcovii se dau prin razatoarea mica si se pun la fiert in oala cand apa incepe sa clocoteasca
Pregatim perisoarele astfel;incingem un pic de ulei de masline si calim iute ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoare,se adauga si ciupercile cu mazarea,se presara si cus-cusul apoi adaugam un strop de apa ,dam si un praf de sare ,boiaua acoperim cu un capac si lasam la foc domol sa fiarba pana scade zeama lasata amestecam continuu.Oprim focul,presaram mararul tocat fin si lasam sa se raceasca bine apoi adaugam carnea tocata si oul batut.Amestecam compozitia bine si modelam mici perisoare din ea
Cand zarzavatul din oala s-a fiert adaugam boiaua de ardei,orezul si perisoarele modelate,lasam focul foarte mic si lasam acoperit,sa fiarba cca 20 minute.Se opreste focul si presaram patrunjelul verde,tocat fin.Dregem ciorba cu cele 2 oua batute bine,adaugand cate un polonic de supa fierbinte si amestecand continuu.Acest amestec omogen il turnam in fir subtire in ciorba.Servim supa fierbinte cu suc de lamaie sau otet adaugat in farfurie .
Pofta b

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa