Ciorba de vara cu sfecla rosie

Postat pe: 21-06-2018
(0)

Ingrediente

1 sfecla rosie mare
1 ceapa
1 morcov
1 felie de telina
1 radacina de patrunjel
500 g rosii
500 g cartofi
1 l de bors
1 ardei gras
1 ardei iute
20 ml ulei
leustean
1 crenguta de cimbru
sare
1 lingura orez

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:20min
Numar portii

PORȚII

10 portii
In oala cu ulei se soteaza ceapa, ardeii, radacinoasele taiate cubulete mici, se adauga 1/2 din bucata de sfecla rasa, dupa 5 min. se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, rosiile pasate cu blenderul, se amesteca totul bine, iar dupa 10 min se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si 1/2 lingurita zahar si se lasa la fiert incet.
Dupa ce totul este fiert, se adauga orezul, crenguta de cimbru, borsul fiert separat, se completeaza cu apa, leusteanul taiat marunt, iar cand incepe sa fiarba, se adauga a doua jumatate de sfecla rosie rasa fin, pentru culoare.
Se potriveste de gust, apoi se opreste focul.
Cine doreste, inainte de a pune sfecla, se sparg 3-4 oua, iar cand au fiert ouale, atunci se adauga sfecla rasa si se opreste focul.
Se serveste rece cu ceapa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de vara cu sfecla rosie" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Este cea mai buna mancare pe timp de vara,gustoasa,hranitoare,sanatoasa si racoritoare!!

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de vara cu sfecla rosie