Ciorba de Salata Verde cu Slaninuta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200-250 g slaninuta sau kaiser afumat
  • 2 capatani salata verde
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana sau zer
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • usturoi

Mod de preparare

Se taie slaninuta feliute mai mici si subtiri. Morcovul se da pe razatoare, iar ceapa se taie marunt. Se prajeste slaninuta, fara ulei ca isi lasa ea, se adauga morcovul si ceapa. Dupa ce s-au calit un pic, se adauga apa fierbinte (aprox. 4 l) si se lasa sa fiarba pana sunt fierte legumele. Inainte cu 15 min. de a fi gata legumele se adauga salata, dupa ce a fost spalata si rupta in bucati mai mici, si se lasa sa fiarba 10-15 min.

La final se adauga smantana si ouale batute (ca si pentru omleta) si usturoiul pisat. Se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca sa se imprastie ouale in oala.

Este o ciorba usoara, de vara, care se poate servi atat calda cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)