Ciorba de Salata Verde cu Slaninuta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200-250 g slaninuta sau kaiser afumat
  • 2 capatani salata verde
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana sau zer
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • usturoi

Mod de preparare

Se taie slaninuta feliute mai mici si subtiri. Morcovul se da pe razatoare, iar ceapa se taie marunt. Se prajeste slaninuta, fara ulei ca isi lasa ea, se adauga morcovul si ceapa. Dupa ce s-au calit un pic, se adauga apa fierbinte (aprox. 4 l) si se lasa sa fiarba pana sunt fierte legumele. Inainte cu 15 min. de a fi gata legumele se adauga salata, dupa ce a fost spalata si rupta in bucati mai mici, si se lasa sa fiarba 10-15 min.

La final se adauga smantana si ouale batute (ca si pentru omleta) si usturoiul pisat. Se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca sa se imprastie ouale in oala.

Este o ciorba usoara, de vara, care se poate servi atat calda cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Pastrama cu sos la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Pastrama cu sos la slow cooker Crock-Pot

O nouă rețetă din seria, nimic nu se pierde, totul se refolosește!   Dacă vă rămân bucăți de pastramă...

Pastrama cu sos la slow cooker Crock-Pot
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola