Ciorba de salata verde cu afumatura

Postat pe: 11-08-2018
(0)

Ingrediente

sare
piper
3 capatani salata
150 g slanina afumata
2 legaturi ceapa verde
1 capatana usturoi
1 ceapa rosie
1 morcov
2 linguri ulei de masline
1.5 l apa
boia de ardei
1 lingura ierburi de gradina
1 varf cutit cimbrisor
1 legatura patrunjel
300 g smantana
Omleta
5 oua
sare
piper
1 lingurita ierburi de gradina
cateva frunze patrunjel verde

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Prima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine.
In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in uleiul de masline, adaugam slanina taiata feliute, 1/2 capatana usturoi pisat.
Adaugam apa si condimente dupa gust, lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand ciorba fierbe in clocot, adaugam salata rupta bucatele si lasam sa fiarba cca. 5 min.
Intr-un bol amestecam smantana cu frunzele de patrunjel, usturoiul pisat, sare si treptat cu polonicul ciorba pana ce ajunge la temperatura ciorbei.
Adaugam peste ciorba si mai lasam sa fiarba un clocot.
Omleta-batem ouale cu sare, piper, verdeata, ierburi de gradina. Turnam compozita in uleiul incins, intoarcem, lasam sa se prajeasca 2 min, dupa care scoatem pe un tocator si taiem fasii.
Servim ciorba cu omleta si patrunjel verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de salata verde cu afumatura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de salata verde cu afumatura