Ciorba de Salata cu Piept de Pui

Complexitate
redusa
Ciorba de Salata cu Piept de Pui

Ingrediente

  • -1 capatana de salata verde
  • -1 ceapa uscata sau 2 legaturi de ceapa verde
  • -2 morcovi
  • -1 radacina de patrunjel
  • -4 catei de usturoi sau dupa gust
  • -1 mana de orez
  • -1 piept de pui
  • -500 ml iaurt gras
  • -3 galbenusuri
  • -sucul de la 1 lamaie
  • -1 legatura marar verde
  • tocat marunt
  • -1 legatura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -sare
  • -piper
  • -ulei

Mod de preparare

Desfaceti si spalati sub jet de apa frunzele de salata. Rupeti-le sau taiati-le in bucati potrivite.
Rumeniti usor in ulei incins pieptul de pui taiat feliute. Scoateti bucatile de carne si in uleiul ramas caliti ceapa tocata marunt pana se inmoaie. La sfarsit adaugati usturoiul curatat si trecut prin presa.

Separat, caliti in putin ulei morcovul si radacina de patrunjel, curatate si taiate rondele subtiri, pana se inmoaie.
Puneti intr-un vas mai mare ceapa si zarzavatul, calite. Stingeti cu 2, 5- 3 l apa, adaugati carnea de pui usor rumenita, putina sare si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. Cu 5 minute inainte de a fi gata, puneti orezul si salata verde.

Intre timp pregatiti liezonul prin amestecarea galbenuselor cu iaurtul.
Inainte de a fi adaugat in ciorba terminata, diluati amestecul cu ciorba calda, adaugand cate putin, treptat si omogenizand de fiecare data, pana cand temperaturile celor doua (liezon si ciorba) sa fie cat mai apropiate.
Turnati liezonul diluat in vasul cu ciorba, in fir subtire si amestecand continuu.

Potriviti repede de sare, piper, zeama de lamaie, dupa gust, adaugati verdeata si mai lasati la foc mic, doar pana cand ciorba incepe sa fiarba. Dati deoparte.

Serviti calda, dar poate fi consumata si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Coaste de porc glazurate
Bucataras.RO

Coaste de porc glazurate

Reteta romaneasca

Coaste de porc glazurate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola