Ciorba de Rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii coapte
  • 2 ardei grasi mediani
  • 1 morcov
  • 2 cepe mediane
  • 2 graunti de usturoi
  • sare
  • 1 lingura vegeta de legume
  • 4-5 linguri ulei (de preferinta de masline) patrunjel verde tocat marunt
  • 1 colacel de taietei lati
  • 1 lingurita de pasta de tomate

Mod de preparare

Se spala toate verdeturile si se curata fiecare dupa caz.
Se taie in cubulete rosiile, ardeii si morcovul.
Se toaca ceapa marunt ca pentru prajeala.

Se pune uleiul la incins si cand e gata se prajesc cateii de usturoi intregi pana devin aurii, apoi se scot.
Se prajeste apoi, mai intai morcovul, pana la jumatate, se adauga ceapa si ardeiul si se prajesc toate bine.

Se adauga apoi rosiile si se lasa impreuna toate la foc potrivit pana cand mai scade zeama.
Se adauga aproximativ 1 litru de apa si se lasa sa fiarba la foc moderat cam o jumatate de ora.
Se adauga pasta de rosii si se mai fierbe cam 10 minute.

Se pune acum vegetasi sarea si se fierbe inca 5 minute.
Cand s-a terminat timpul de fiert se incearca morcovul si daca nu este bine patruns se mai lasa 5 minute.
Daca morcovul e fiert se adauga taieteii si se mai lasa 7 minute.

La final se opreste focul, se adauga patrujelul si se acopera oala cu un capac cam 15 minute.
Pofta buna.
Patrunjelul se poate inlocui cu busuioc, cimbru sau alte mirodenii asemanatoare in functie de gustul fiecaruia.
Se poate servi rece sau calda. Este la fel de delicioasa in ambele cazuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei
Bucataras.RO

Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei

Cine spune ca nu poti sa prepari un desert delicios pornind de la un blat de pizza. Foloseste Blatul Alka Pizza clasic,...

Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!