Se spala toate verdeturile si se curata fiecare dupa caz.
Se taie in cubulete rosiile, ardeii si morcovul.
Se toaca ceapa marunt ca pentru prajeala.
Se pune uleiul la incins si cand e gata se prajesc cateii de usturoi intregi pana devin aurii, apoi se scot.
Se prajeste apoi, mai intai morcovul, pana la jumatate, se adauga ceapa si ardeiul si se prajesc toate bine.
Se adauga apoi rosiile si se lasa impreuna toate la foc potrivit pana cand mai scade zeama.
Se adauga aproximativ 1 litru de apa si se lasa sa fiarba la foc moderat cam o jumatate de ora.
Se adauga pasta de rosii si se mai fierbe cam 10 minute.
Se pune acum vegetasi sarea si se fierbe inca 5 minute.
Cand s-a terminat timpul de fiert se incearca morcovul si daca nu este bine patruns se mai lasa 5 minute.
Daca morcovul e fiert se adauga taieteii si se mai lasa 7 minute.
La final se opreste focul, se adauga patrujelul si se acopera oala cu un capac cam 15 minute.
Pofta buna.
Patrunjelul se poate inlocui cu busuioc, cimbru sau alte mirodenii asemanatoare in functie de gustul fiecaruia.
Se poate servi rece sau calda. Este la fel de delicioasa in ambele cazuri.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorChifle pufoase este o reteta simpla, pe care oricine o poate prepara acasa.
Chifle pufoaseEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii