Se spala toate verdeturile si se curata fiecare dupa caz.
Se taie in cubulete rosiile, ardeii si morcovul.
Se toaca ceapa marunt ca pentru prajeala.
Se pune uleiul la incins si cand e gata se prajesc cateii de usturoi intregi pana devin aurii, apoi se scot.
Se prajeste apoi, mai intai morcovul, pana la jumatate, se adauga ceapa si ardeiul si se prajesc toate bine.
Se adauga apoi rosiile si se lasa impreuna toate la foc potrivit pana cand mai scade zeama.
Se adauga aproximativ 1 litru de apa si se lasa sa fiarba la foc moderat cam o jumatate de ora.
Se adauga pasta de rosii si se mai fierbe cam 10 minute.
Se pune acum vegetasi sarea si se fierbe inca 5 minute.
Cand s-a terminat timpul de fiert se incearca morcovul si daca nu este bine patruns se mai lasa 5 minute.
Daca morcovul e fiert se adauga taieteii si se mai lasa 7 minute.
La final se opreste focul, se adauga patrujelul si se acopera oala cu un capac cam 15 minute.
Pofta buna.
Patrunjelul se poate inlocui cu busuioc, cimbru sau alte mirodenii asemanatoare in functie de gustul fiecaruia.
Se poate servi rece sau calda. Este la fel de delicioasa in ambele cazuri.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii