Ciorba de pui cu dovlecei

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Ciorba de pui cu dovlecei

Ingrediente

  • 1 pui de tara (cca 2 kg a avut)
  • 1 telina mica
  • 2 morcovi
  • 300 g dovlecei
  • 5 cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 conserva rosii in suc
  • 2 linguri pasta de tomate
  • bors magic
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce de la delikat
  • ierburi de gradina de la delikat
  • 200 ml smantana
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Spalam carnea bine si o punem la fiert in apa cat sa acopere cu 1 lingurita sare.
Spumam de cate ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Ceapa, telina, ardeiul le tocam marunt, morcovul il dam prin razatoare sau putem sa il taiem cubulete.
Dupa ce carnea a fiert (eu am lasat 30 min fiind de tara), daca este cumparat, dupa 15 min adaugam legumele, cu exceptia dovleceilor. (adaugam apa cu 2 degete mai mult decat legumele)
Adaugam sucul de rosii, rosiile tocate, pasta de tomate si lasam sa fiarba cca 10 min, adaugam dovleceii tocati cubulete, condimente dupa gust, leusteanul tocat marunt si lasam sa fiarba pana ce sunt fierti dovleceii.
La final adaugam bors magic dupa gust, sau bors acru sau zeama de lamaie.
Intr-un bol batem smantana cu galbenusul, adaugam treptat 2 polonice de ciorba.
Turnam acest dresing peste ciorba si mai lasam 2 min sa fiarba. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat.
Servim ciorba cu putin verde patrunjel presarat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie