Ciorba de Praz

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Praz

Ingrediente

  • Pentru ciorba de praz avem nevoie de (la o oala de 5 l):
  • -2 fire potrivite de praz
  • -2 morcovi
  • -2 radacini de patrunjel
  • -2-3 cepe rosii (facultativ, mie imi place zarzavatul colorat)
  • -1 radacina de telina potrivita
  • -2 ardei potriviti (verde-rosii)
  • -2 linguri si 1/2 de orez
  • -un dovlecel de marime medie
  • -suc de rosii (rosii la cutie) dupa gust

Mod de preparare

Se taie morcovii, radacina de patrunjel, radacina de telina, ardeii si ceapa cubulete si sa inabuse in 2-3 linguri de ulei si putina vegeta.

Cand acestea s-au inmuiat se adauga 2 cani de apa si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa care se adauga prazul taiat rondele si apoi dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce s-au inmuiat si acestea se adauga orezul, sucul de rosii sau rosiile.

Cand toate sunt fierte se acreste cu bors (de tarate sau ce aveti) se adauga leustean tocat si se seveste ca atare sau impreuna cu o mancarica de fasole boabe.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Piept de rata caramelizat
Bucataras.RO

Piept de rata caramelizat

Va prezint o reteta extrem de simpla si rapida , care apartine bucatariei asiatice. Este genul de mancare care se face sub...

Piept de rata caramelizat
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate