Ciorba de Praz

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Praz

Ingrediente

  • Pentru ciorba de praz avem nevoie de (la o oala de 5 l):
  • -2 fire potrivite de praz
  • -2 morcovi
  • -2 radacini de patrunjel
  • -2-3 cepe rosii (facultativ, mie imi place zarzavatul colorat)
  • -1 radacina de telina potrivita
  • -2 ardei potriviti (verde-rosii)
  • -2 linguri si 1/2 de orez
  • -un dovlecel de marime medie
  • -suc de rosii (rosii la cutie) dupa gust

Mod de preparare

Se taie morcovii, radacina de patrunjel, radacina de telina, ardeii si ceapa cubulete si sa inabuse in 2-3 linguri de ulei si putina vegeta.

Cand acestea s-au inmuiat se adauga 2 cani de apa si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa care se adauga prazul taiat rondele si apoi dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce s-au inmuiat si acestea se adauga orezul, sucul de rosii sau rosiile.

Cand toate sunt fierte se acreste cu bors (de tarate sau ce aveti) se adauga leustean tocat si se seveste ca atare sau impreuna cu o mancarica de fasole boabe.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate