Curatam morcovii si cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Punem morcovii si cartofii taiati la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii pasam sau ii punem in blender pana obtinem un pireu.
Punem pireul astfel obtinut in oala si adaugam la el atata apa cat pireu avem si punem la foc la fiert. Usturoiul il pisam si impreuna cu 2 linguri ulei il punem in oala sa dea cateva clocote.
Presaram deasupra varful de cutit de chimen macinat, piper alb, saram dupa gust si adaugam zeama de la o 1/2 lamaie (cui ii place mai acra poate sa mai adauge un surplus de lamaie) si lasam sa dea 1-2 clocote.
Servim fierbinte presarata cu patrunjel verde tocat si felii de ardei iute (acesta e facultativ) imbogatita cu crutoane de paine.
Pofta Buna !!!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii