Se spala loboda bine si se taie fasii subtiri, dupa care se pune la fiert impreuna cu morcovul taiat cubulete. Dupa ce a inceput sa dea in clocot se pune orezul spalat.
Separat se caleste ceapa cu zarzavatul sau pasta de rosii. Cand orezul a inceput sa fiarba se adauga compozitia de ceapa si zarzavat (prajeala).
Dupa ce s-a fiert orezul, se pregateste compozitia de oua si otet.
Ouale se pun intr-un castron si se bat bine cu otelul, adaugand treptat zeama din ciorba (se amesteca continuu cu o furculita) pana se umple castronul. Urmatorul pas este golirea oualor in ciorba, bineinteles amestecand cu grija pentru a se lega bine. Ciorba se mai lasa 5 minute pe foc mic, dupa care se sareaza dupa gust (se pune delikatul si sarea).
Dupa ce oprim focul taiem mararul marund si il adaugam in ciorba.
Se serveste calduta sau rece, dupa preferinte.
Este o ciorba foarte racoritoare pentru zilele de vara si bineinteles are foarte multe vitamine.
Pofta buna!!!
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii