Se spala loboda bine si se taie fasii subtiri, dupa care se pune la fiert impreuna cu morcovul taiat cubulete. Dupa ce a inceput sa dea in clocot se pune orezul spalat.
Separat se caleste ceapa cu zarzavatul sau pasta de rosii. Cand orezul a inceput sa fiarba se adauga compozitia de ceapa si zarzavat (prajeala).
Dupa ce s-a fiert orezul, se pregateste compozitia de oua si otet.
Ouale se pun intr-un castron si se bat bine cu otelul, adaugand treptat zeama din ciorba (se amesteca continuu cu o furculita) pana se umple castronul. Urmatorul pas este golirea oualor in ciorba, bineinteles amestecand cu grija pentru a se lega bine. Ciorba se mai lasa 5 minute pe foc mic, dupa care se sareaza dupa gust (se pune delikatul si sarea).
Dupa ce oprim focul taiem mararul marund si il adaugam in ciorba.
Se serveste calduta sau rece, dupa preferinte.
Este o ciorba foarte racoritoare pentru zilele de vara si bineinteles are foarte multe vitamine.
Pofta buna!!!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii