Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba. Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute.
Se adauga apoi ceapa verde taiata in bucati de aproximativ 1 cm. Se continua calirea pentru inca 2 minute. Se pune apa fierbinte(aproximativ 1,5-2 litri) si se fierb legumele 20 minute. Intre timp se spala si se taie vegetalele. Se adauga loboda, leurda si macrisul taiate in fasii. Se pune si orezul clatit in mai multe ape si se continua fierberea inca 12-15 minute, pana orezul este aproape fiert. Se adauga pasta de gogosari, bulgarasi de savoare si zeama de varza sau bors in functie de cat dorim de acra sa fie ciorba. Se lasa sa fiarba 5-10 minute, pana orezul este complet fiert. Se opreste focul, se adauga patrunjelul si leusteanul tocat fin. Se serveste calda sau rece, dupa preferinte, cu smantana sau iaurt daca nu tineti post… Sa va fie de folos!!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii