Ciorba de Linte cu Carnaciori Afumati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Linte cu Carnaciori Afumati

Ingrediente

  • 30 ml ulei de masline
  • 200 g linte uscata
  • 1 ceapa mica taiata marunt
  • 100 g varza dulce taiata fin
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 2 carnaciori afumati
  • felii
  • 450 g rosii cubulete (conserva)
  • 2 cuburi bors
  • 1 l apa
  • 1 frunza dafin
  • un varf de lingurita de cimbru
  • un varf de lingurita de boia iute
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul in ceaun la foc mediu. Se calesc: lintea, ceapa, varza si usturoiul, pana se inmoaie ceapa si varza. Se adauga carnaciorii si rosiile. Se sfarama cuburile de bors peste amestec si se toarna apa. Se adauga frunza de dafin si boiaua. Se da in clocot, se pune capacul si se lasa la foc mic pana s-a fiert lintea, cam 30 - 40 de minute. Se adauga sare si piper dupa gust.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune