Ciorba de Linte cu Carnaciori Afumati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Linte cu Carnaciori Afumati

Ingrediente

  • 30 ml ulei de masline
  • 200 g linte uscata
  • 1 ceapa mica taiata marunt
  • 100 g varza dulce taiata fin
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 2 carnaciori afumati
  • felii
  • 450 g rosii cubulete (conserva)
  • 2 cuburi bors
  • 1 l apa
  • 1 frunza dafin
  • un varf de lingurita de cimbru
  • un varf de lingurita de boia iute
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul in ceaun la foc mediu. Se calesc: lintea, ceapa, varza si usturoiul, pana se inmoaie ceapa si varza. Se adauga carnaciorii si rosiile. Se sfarama cuburile de bors peste amestec si se toarna apa. Se adauga frunza de dafin si boiaua. Se da in clocot, se pune capacul si se lasa la foc mic pana s-a fiert lintea, cam 30 - 40 de minute. Se adauga sare si piper dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa