Ciorba de Dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Dovlecei

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 telina
  • cateva tulpini de telina
  • 1 ceapa rosie mica
  • 500 ml bors
  • 100 grame smantana 25%
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper, boia
  • patrunjel

Mod de preparare

Curatam si taiem in bucati mici legumele. In trei linguri de ulei calim ceapa impreuna cu ardeii, morcovul si telina. Dovleceii ii lasam deoparte deoarece ii vom adauga mai tarziu. Turnam peste legume 1, 5-2 L apa. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam dovleceii si borsul (dat in clocot). Condimentam cu sare, piper si boia.

Continuam fierberea inca 15 minute si luam vasul de pe foc. Intr-un castron amestecam smantana si galbenusurile adaugam si 4-5 linguri din ciorba (pentru a dilua smantana), omogenizam bine si turnam amestecul in ciorba. Presaram cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune