Ceapa, morcovul si telina se taie cubulete mici si se calesc putin in ulei. Peste acestea se toarna apa, si se lasa sa fiarba la foc potrivit (cu capacul pus). Tot acum se adauga si cateva boabe de piper.
Gogosarul si ciupercile se taie fasii subtiri si se adauga peste celelalte legume cand acestea sunt aproape fierte. Se adauga piper macinat dupa gust si se lasa ciorba sa fiarba la foc mic, cu capacul pus. Atentie: Daca ati adaugat si coditele ciupercilor pleurotus, ciorba trebuie lasata sa fiarba mai mult, acestea fierb mai greu!!!
Intr-un castron se pun galbenusurile, acestea se amesteca bine cu smantana si usturoiul zdobit. Cand ciorba este fiarta, se ia zeama si se toarna treptat peste smantana amestecata cu ouale si usturoiul. Cand aceasta s-a diluat bine, se toarna treptat in oala cu ciorba.
Se mai lasa aproximativ 10 minute pe foc, si se condimenteaza dupa gust cu sare si vegeta.
Dupa ce am oprit focul adaugam patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu ardei iute langa sau se mai poate acrii dupa gust cu otet.
Pofta buna!!!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii