Ceapa, morcovul si telina se taie cubulete mici si se calesc putin in ulei. Peste acestea se toarna apa, si se lasa sa fiarba la foc potrivit (cu capacul pus). Tot acum se adauga si cateva boabe de piper.
Gogosarul si ciupercile se taie fasii subtiri si se adauga peste celelalte legume cand acestea sunt aproape fierte. Se adauga piper macinat dupa gust si se lasa ciorba sa fiarba la foc mic, cu capacul pus. Atentie: Daca ati adaugat si coditele ciupercilor pleurotus, ciorba trebuie lasata sa fiarba mai mult, acestea fierb mai greu!!!
Intr-un castron se pun galbenusurile, acestea se amesteca bine cu smantana si usturoiul zdobit. Cand ciorba este fiarta, se ia zeama si se toarna treptat peste smantana amestecata cu ouale si usturoiul. Cand aceasta s-a diluat bine, se toarna treptat in oala cu ciorba.
Se mai lasa aproximativ 10 minute pe foc, si se condimenteaza dupa gust cu sare si vegeta.
Dupa ce am oprit focul adaugam patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu ardei iute langa sau se mai poate acrii dupa gust cu otet.
Pofta buna!!!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii