Ciorba de Burta Traditionala (giurgiuveana)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -Burta de vita (3kg)
  • -picior de vita (os cu copita)
  • - 5cepe
  • -5morcovi medii
  • -1 radacina de patrunjel
  • -1 radacina de pastarnac
  • -1telina mica
  • -6oua (de casa)
  • -otet (200ml)
  • -apa (8litri)
  • -sare
  • -o capatana de usturoi
  • -iaurt (1litru)

Mod de preparare

Plecam intai si intai de la piata. v-om alege produsul care ne satisface. Fie burta necuratata de la macelar, fiecuratata tot de la macelar burta congelata prefiarta, fideluta.

Zarzavaturile sa fie cat mai proaspete cat mai viguroase. Curatam piciorul de vita in zona copitei foarte bine, si pregatim burta dupa toate canoanele. In raport de burta cumparata fiecare bucatar stie ce are de facut. Burta find proportionata mare, osul taiat in 2-3 bucati le aruncam intr-o oala (12litri) si o punem la foc.

Pana sa dea in clocot o spumuim iar la 10 minute de clocot adaugam 5 cepe curatate si spalate, 4 morcovi taiati pe din doua, si celelalte albituri curatate, spalate, taiate in 4, fierbandu-le odata cu burta si osul. Timpul de fierbere difera de la burta la burta.

Ajugand la ideea ca burta este fiarta v-om scoate burta si osul intr-o tava mai mare si le lasam la racit. Transferam 90% din zeama in alt vas, vas in care v-om continua ciorba.

Dezosam osul de zgarciuri, scoatem maduva daca este cazul, feliem burta dupa pohta noastra le adaugam in oala si continuam fierberea. La oarece vreme venim cu otetul si acrim cu i masura mai mult deoarece pana la urma mai este.

Dressing-ul i-l v-om face din ouo in amestec cu iaurt cu doi catei de usturoi tocati si pisati. Luam zeama din oala sa subtiem dressing-ul mestecand continuu sa nu se branzeasca. Intr-o tigae calim morcovul dat prin razatoarea fina petru ceva culoare.

Gustam ciorba de sare de otet punem morcovul calit si dupa 5 minute oprim focul dupa care dam oala deoparte lasam sa se hodineasca dupa care o dregem. Ramane acum sa avem si pofta la ciorba facuta poftiti.
Se serveste neaparat cu:
ardei iute plin de sanatate
o crema de usturoi
smantana si otet
o tuica de casa, o horinca, un ginars sau poate o samahoanca cred ca numai zeii si-ar dori un asa fief maiestuos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Parteneri
Prajitura "DEA"
Bucataras.RO

Prajitura "DEA"

Zilele trecute am zarit aceasta prajitura DEA, am studiat-o si nu am rezistat tentatiei de a o prepara si eu. Este super...

Prajitura "DEA"
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala