Ciorba de Burta cu Supa de Oase

Complexitate
redusa
Ciorba de Burta cu Supa de Oase

Ingrediente

  • Pentru supa de oase:
  • 1 os de vita
  • 1 coada de vita
  • 2 linguri otet de vin alb/rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/4 cana telina radacina
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • Pentru ciorba:
  • 1 5 kg burta prefiarta fara glazura
  • 40 g unt sau untura
  • 1 ceapa taiata foarte marunt
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 3 catei de usturoi mici razaliti fin
  • 1 lingurita cimbru verde sau 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita maghiran
  • 1 lingura leustean
  • 1 foaie de dafin
  • 5 boabe de piper negru
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare sau roz fina
  • 300 g smantana (intre 20-30%)
  • 3 galbenusuri de casa sau ecologice
  • 1/2 lingura patrunjel verde taiat marunt

Mod de preparare

Intr-o cucta (cu capacitate de minim 6 l) puneti ingredientele pentru supa de oase. Completati cu 3. 5-4 l apa in functie de cat de mare este osul si capacitatea cuctei dar sa nu treaca de 3/4. Puneti capacul, sigilati si puneti presiunea maxima. Cand indicatorul de presiune se ridica reduceti flacara pe minim. Lasati acestea sa fiarba o ora. Temporar verificati indicatorul sa fiti siguri ca aveti presiune indeajunsa.

Puneti apa intr-o oala si aduceti la fierbere. Curatiti burta de grasimi si spalati-o bine apoi fierbeti 10 minute. Strecurati si lasati sa se raceasca cateva minute. Curatati si spalati din nou aceasta razalind ambele suprafete cu un cutit. Intre timp aduceti din nou la fierbere o oala cu apa.

Fierbeti burta inca 20 de minute. Strecurati si aruncati apa dupa care spalati aceasta din nou. Lasati deoparte.

Cand supa de oase este gata stingeti focul si nu deschideti pana cand indicatorul de presiune s-a lasat apoi strecurati aruncand legumele si oasele. Intr-o cratita caliti in unt ceapa, morcovul la foc mic 10-15 minute.

Adaugati mirodeniile, usturoiul si asezonati. Caliti inca un minut apoi lasati deoparte. Transferati supa de oase strecurata intr-o oala impreuna cu morcovul si ceapa. In cucta puneti burta, boabele de piper, foaie de dafin si apa indeajunsa sa acopere acestea apoi fierbeti aceasta 17-20 de minute (urmati intructiunile de siguranta de la procesul supei se oase).

Dupa ce ati scos burta si s-a racit taiati-o fidelute dupa plac apoi puneti-le in oala. Aduceti la fierbere, luati de pe foc si lasati deoparte 10-15 de minute. Luati din grasimea de deasupra. Intr-un bol cu galbenusurile si smantana turnati doua polonice de ciorba, amestecati bine apoi turnati peste aceasta.

Ajustati asezonarea si adaugati patrunjelul.
*In functie de cat de groasa este burta pe care o aveti poate v-a fi necesar sa o fierbeti mai mult dupa ce ati pus-o in ciorba.

** Scoateti burta din congelator cu o zi inainte, puneti-o intr-o oala si lasati in frigider pentru o dezghetare cat mai naturala si mai putin distructiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia