Ciorba de Burta cu Supa de Oase

Complexitate
redusa
Ciorba de Burta cu Supa de Oase

Ingrediente

  • Pentru supa de oase:
  • 1 os de vita
  • 1 coada de vita
  • 2 linguri otet de vin alb/rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/4 cana telina radacina
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • Pentru ciorba:
  • 1 5 kg burta prefiarta fara glazura
  • 40 g unt sau untura
  • 1 ceapa taiata foarte marunt
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 3 catei de usturoi mici razaliti fin
  • 1 lingurita cimbru verde sau 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita maghiran
  • 1 lingura leustean
  • 1 foaie de dafin
  • 5 boabe de piper negru
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare sau roz fina
  • 300 g smantana (intre 20-30%)
  • 3 galbenusuri de casa sau ecologice
  • 1/2 lingura patrunjel verde taiat marunt

Mod de preparare

Intr-o cucta (cu capacitate de minim 6 l) puneti ingredientele pentru supa de oase. Completati cu 3. 5-4 l apa in functie de cat de mare este osul si capacitatea cuctei dar sa nu treaca de 3/4. Puneti capacul, sigilati si puneti presiunea maxima. Cand indicatorul de presiune se ridica reduceti flacara pe minim. Lasati acestea sa fiarba o ora. Temporar verificati indicatorul sa fiti siguri ca aveti presiune indeajunsa.

Puneti apa intr-o oala si aduceti la fierbere. Curatiti burta de grasimi si spalati-o bine apoi fierbeti 10 minute. Strecurati si lasati sa se raceasca cateva minute. Curatati si spalati din nou aceasta razalind ambele suprafete cu un cutit. Intre timp aduceti din nou la fierbere o oala cu apa.

Fierbeti burta inca 20 de minute. Strecurati si aruncati apa dupa care spalati aceasta din nou. Lasati deoparte.

Cand supa de oase este gata stingeti focul si nu deschideti pana cand indicatorul de presiune s-a lasat apoi strecurati aruncand legumele si oasele. Intr-o cratita caliti in unt ceapa, morcovul la foc mic 10-15 minute.

Adaugati mirodeniile, usturoiul si asezonati. Caliti inca un minut apoi lasati deoparte. Transferati supa de oase strecurata intr-o oala impreuna cu morcovul si ceapa. In cucta puneti burta, boabele de piper, foaie de dafin si apa indeajunsa sa acopere acestea apoi fierbeti aceasta 17-20 de minute (urmati intructiunile de siguranta de la procesul supei se oase).

Dupa ce ati scos burta si s-a racit taiati-o fidelute dupa plac apoi puneti-le in oala. Aduceti la fierbere, luati de pe foc si lasati deoparte 10-15 de minute. Luati din grasimea de deasupra. Intr-un bol cu galbenusurile si smantana turnati doua polonice de ciorba, amestecati bine apoi turnati peste aceasta.

Ajustati asezonarea si adaugati patrunjelul.
*In functie de cat de groasa este burta pe care o aveti poate v-a fi necesar sa o fierbeti mai mult dupa ce ati pus-o in ciorba.

** Scoateti burta din congelator cu o zi inainte, puneti-o intr-o oala si lasati in frigider pentru o dezghetare cat mai naturala si mai putin distructiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Amandine III
2
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Desert tort cu jeleu de visine
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola