Intr-o cucta (cu capacitate de minim 6 l) puneti ingredientele pentru supa de oase. Completati cu 3. 5-4 l apa in functie de cat de mare este osul si capacitatea cuctei dar sa nu treaca de 3/4. Puneti capacul, sigilati si puneti presiunea maxima. Cand indicatorul de presiune se ridica reduceti flacara pe minim. Lasati acestea sa fiarba o ora. Temporar verificati indicatorul sa fiti siguri ca aveti presiune indeajunsa.
Puneti apa intr-o oala si aduceti la fierbere. Curatiti burta de grasimi si spalati-o bine apoi fierbeti 10 minute. Strecurati si lasati sa se raceasca cateva minute. Curatati si spalati din nou aceasta razalind ambele suprafete cu un cutit. Intre timp aduceti din nou la fierbere o oala cu apa.
Fierbeti burta inca 20 de minute. Strecurati si aruncati apa dupa care spalati aceasta din nou. Lasati deoparte.
Cand supa de oase este gata stingeti focul si nu deschideti pana cand indicatorul de presiune s-a lasat apoi strecurati aruncand legumele si oasele. Intr-o cratita caliti in unt ceapa, morcovul la foc mic 10-15 minute.
Adaugati mirodeniile, usturoiul si asezonati. Caliti inca un minut apoi lasati deoparte. Transferati supa de oase strecurata intr-o oala impreuna cu morcovul si ceapa. In cucta puneti burta, boabele de piper, foaie de dafin si apa indeajunsa sa acopere acestea apoi fierbeti aceasta 17-20 de minute (urmati intructiunile de siguranta de la procesul supei se oase).
Dupa ce ati scos burta si s-a racit taiati-o fidelute dupa plac apoi puneti-le in oala. Aduceti la fierbere, luati de pe foc si lasati deoparte 10-15 de minute. Luati din grasimea de deasupra. Intr-un bol cu galbenusurile si smantana turnati doua polonice de ciorba, amestecati bine apoi turnati peste aceasta.
Ajustati asezonarea si adaugati patrunjelul.
*In functie de cat de groasa este burta pe care o aveti poate v-a fi necesar sa o fierbeti mai mult dupa ce ati pus-o in ciorba.
** Scoateti burta din congelator cu o zi inainte, puneti-o intr-o oala si lasati in frigider pentru o dezghetare cat mai naturala si mai putin distructiva.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii