Ciorba de burta

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
ridicata
Ciorba de burta

Ingrediente

  • 1 rasol mare de vita
  • 1 kg de burta vita
  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 telina mare
  • 1 ardei mare rosu
  • 2 cepe
  • 4 galbenusuri
  • 1 borcan mare de smantana de casa
  • sare
  • piper
  • frunze de telina si patrunjel
  • 4 catei usturoi
  • gogosar murat

Mod de preparare

Rasolul de vita se pune la fiert impreuna cu foile de dafin si piperul boabe pana cade carnea de pe os.

Burta se da la fiert din nou 30 minute, apoi se taie fasii mici.

Intr-o oala se pun legume taiate cubulete, se calesc putin, apoi adaugam supa de pe carnea de vita strecurata si lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele, apoi adaugam burta fiarta si taiata fasii si carnea de vita taiata la fel si se mai da in clocot cam 10 minute.

Se condimenteaza cu sare si piper, iar la final, se pune un morcov razuit mic si calit putin (pentru culoare), usturoiul dat prin presa, gogosarul murat taiat cubulete,apoi dregem galbenusurile cu smantana si un pic de supa si se toarna peste supa. La final se adauga zeama de la ardei iute sau otetul si verdeata.

Se serveste cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Cornuri cu gem
Bucataras.RO

Cornuri cu gem

Desi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru...

Cornuri cu gem
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola