Se taie morcovul in betigase,de-a lungul..cam de jum cm.late.
Se taie pieptul de pui in cubulete mici si se pune impreuna cu morcovul ,cu usturoi,un virf de cutit de vegeta, in 2 linguri de ulei inncins.Se acopera vasul cu capac si adaugind din cind in cind un pic de apa clocotita ,lasam la calit. Aveti grija se arde repede ... trebuie vegheat foarte des.
In aceasi timp se curata cartofii si se taie cuburi mici,se pun la fiert in apa sarata..ca pt pireu.
Cind se inmoaie pieptul de pui, punem un vf de cutit boia si amestecind repede , adaugam cca 2,5 l apa fierbinte ... si sare dupa gust. Dupa ce da un clocot frecam un ou cu 2-3 linguri de faina si cu o lingura mica rupem galuscutze in ciorba.
Se lasa cam 5 min la fiert. Adaugam si cartofii fierti, strecurati pt inca un clocot.
Frecam o lingura rasa de faina cu cei 200 ml lapte rece...si se toarna in ciorba.
Dupa aproape 3 minute de fierbere luam vasul de pe foc si adaugam din belsug tarhon maruntit...cam 1 linguritza.
Atentie!!! nu se pune tarhon foarte mult pt ca are o aroma puternica si strica gustul la ciorba.
Smantana se pune inainte de a servi
Pofta buna...
ps: poza nu am dar incercati ca e foarte buna!!!!!
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii