Bors de Loboda Rosie cu Smantana

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Bors de Loboda Rosie cu Smantana

Ingrediente

  • 1 kg loboda rosie
  • 1 morcov
  • 1/4 telina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 50 gr orez
  • 200 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 oase de porc cu putina carnita
  • 50 ml ulei
  • 150 ml bors

Mod de preparare

Oasele de porc se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa si se ia spuma ce se formeaza. Se pregatesc legumele: ceapa, morcovul si telina se curata si se spala, usturoiul se curata, ardeiul kapia se curata de cotor si seminte si se spala. Intr-o alta oala se pune uleiul la incins. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, se adauga usturoiul si se lasa sa se caleasca, apoi se adauga ardeiul kapia tocat marunt si morcovul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mici. Se lasa sa se inmoaie si se adauga zeama strecurata in care a fiert oasele. Se lasa sa fiarba si apoi se adauga orezul spalat in cateva ape. Se lasa sa fiarba orezul. Se ia carnea de pe oase si se pune in oala cu ciorba. Loboda se curata de cotoare si se spala bine in cateva ape. Cand orezul este fiert se adauga loboda si se lasa sa fiarba. Se potriveste de sare si piper. Borsul se fierbe si apoi se adauga la ciorba. Se separa galbenusul de albus, albusul se pune in ciorba, iar galbenusul se amesteca cu smantana. Cand loboda este fiarta se ia din ciorba si se amesteca cu smantana, iar apoi se pune in oala amestecand continuu. Frunzele de leustean si de patrunjel se spala si se toaca marunt si se adauga in ciorba, apoi se stinge focul. Se lasa sa se odihneasca vreo jumatate de ora sa se combine aromele apoi se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Cornulete cu rahat
Bucataras.RO

Cornulete cu rahat

Este reteta mamei soacre, o face de cate ori este o sarbatoare si imarte pentru pomenirea mortilor. Ieri am fost si am facut...

Cornulete cu rahat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!