Bors de Loboda

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bors de Loboda

Ingrediente

  • - 3 cepe verzi;
  • - 1 morvov;
  • - 6 cartofi potriviti;
  • - 1 ardei gras;
  • - 1 bucatica de telina;
  • - 50 gr de orez;
  • - 250 ml zer (sau 100 gr smantana) ;
  • - 250 ml bors de tarate;
  • - 500 gr de loboda;
  • - sare;
  • - ulei;
  • - cateva frunze de leustean;
  • - cateva fire de patrunjel

Mod de preparare

Bine v-am gasit!
Astazi vreau sa va prezint o reteta traditionala romaneasca ce se prepara cu precadere in aceasta perioada a anului din legume si verdeturi proaspete.

Borsul, in afara gustului placut, are o mare valoare nutritiva, datorita cantitatii mari de legume si a borsului de tarate cu care se acreste.

Fata de legumele indicate in retetar, se mai pot adauga si altele sau se pot inlocui si folosi ce avem la indemana, in functie de sezon.

Spalam legumele, le curatam, le clatim bine si incepem sa le taiem dupa plac: in cubulete, julien sau se dau pe razatoare.

In vasul de gatit punem putin ulei si dupa ce s-a incalzit putin adaugam pe rand legumele (cu pauza de 5 minute intre fiecare adaugare): cartofii, morcovul, telina, ceapa verde. Stingem cu putina apa calda, saram si lasam sa fiarba.

Curatam loboda, o spalam in mai multe ape, o taiem in fasii de 1-2 cm si o adaugam la zarzavaturi impreuna cu orezul (spalat si el in mai multe ape reci). Lasam sa fiarba acoperit la foc potrivit.

Cand zarzavaturile sunt fierte se adauga borsul de tarate fiert separat (potrivinde-se de acru) si zerul cald. Potrivim cu sare si verdeata.


Pofta buna!
Legumele calite ridica valoarea nutritiva a borsului. Daca le fierbeti si vreti totusi un gust plin dregeti borsul cu smantana si ou, dar numai dupa ce ati luat vasul de pe foc si s-a racit 10-15 minute.

Borsul cu care se acreste se fierbe separat si numai dupa ce s-a luat spuma si a fost strecurat se adauga peste zarzavaturile bine fierte (altfel impiedica fierberea lor).

Va recomand aceast borsulet de sezon si profitati din plin de tot ce ne ofera natura!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Bucataras.RO

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii

Am preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute