Bors de fasole boabe

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Bors de fasole boabe

Ingrediente

  • 300 gr fasole boabe colorata
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi maricei
  • 1 ardei gras
  • 1/2 de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 cutie de rosii in suc
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 legatura de patrunjel si leustean
  • sare dupa gust
  • 1/2 litru de bors
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • pt servit:
  • ceapa rosie
  • pt decor:
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare

Fasolea se spala in mai multe ape si se lasa sa se inmoaie in apa cateva ore. Se pune la fiert in apa, se lasa sa fiarba 15-20 minute, se arunca apa in care a fiert si se pune alta apa, dar tot fiarta sa fie si aceasta. Se lasa fasolea sa fiarba pana este bobul aproape fiert. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ardeiul taiat julien, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si celelalte legume taiate ca pt ciorba. Se lasa sa se caleasca legumele 5-10 minute la foc mic. Se pun legumele peste fasole, rosiile din conserva se taie bucati si se adauga impreuna cu sucul de rosii in ciorba. Se lasa sa fiarba pana cand bobul este moale. Se adauga pasta de gogosari, borsul, sare dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute. La urma adaugam patrunjel si leustean tocat marunt. Serviti cu ceapa rosie si decorati cu frunze de patrunjel. Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Tort ,,Fantezie de zmeura"
Bucataras.RO

Tort ,,Fantezie de zmeura"

Tort ,,Fantezie de zmeura"
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!