Se alege fasolea de impuritati si se pune intr-un vas cu apa rece, se lasa 3-4 ore la umflat.
-se da in clocot se arunca apa se repeta operatia inca o data iar la a treia apa se adauga cimbru, jumatate din pastarnac si telina
- intre timp se taie zarzavatul (ceapa, ardeiul 1 morcov, jumatate de telina si pastarnac),
- se da borsul in fiert, dupa care se spumeaza,
- se fierbe fasolea bine pana se infloreste se indeparteaza cimbrul, dupa care se adauga zarzavatul taiat,
- din faina apa si sare se face un aluat consistent, se intinde foaie subtire, se ruleazasi se taie fideluta
- se caleste pentru culoare 1 morcov dat prin razatoarea fina,
- fasolea si zarzavatul fiind fierte se adauga borsul cald, morcovul calit, o legatura de leustean taiata maruntiar cu 5 minute inainte de a fi gata, se adauga taiteii de casa
- dupa ce se ia oala de pe foc se adauga a doua legatura de leustean taiata marunt
Se poate introduce ca, ciorba in orice meniu de post (vegetarian).

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii