Se alege fasolea de impuritati si se pune intr-un vas cu apa rece, se lasa 3-4 ore la umflat.
-se da in clocot se arunca apa se repeta operatia inca o data iar la a treia apa se adauga cimbru, jumatate din pastarnac si telina
- intre timp se taie zarzavatul (ceapa, ardeiul 1 morcov, jumatate de telina si pastarnac),
- se da borsul in fiert, dupa care se spumeaza,
- se fierbe fasolea bine pana se infloreste se indeparteaza cimbrul, dupa care se adauga zarzavatul taiat,
- din faina apa si sare se face un aluat consistent, se intinde foaie subtire, se ruleazasi se taie fideluta
- se caleste pentru culoare 1 morcov dat prin razatoarea fina,
- fasolea si zarzavatul fiind fierte se adauga borsul cald, morcovul calit, o legatura de leustean taiata maruntiar cu 5 minute inainte de a fi gata, se adauga taiteii de casa
- dupa ce se ia oala de pe foc se adauga a doua legatura de leustean taiata marunt
Se poate introduce ca, ciorba in orice meniu de post (vegetarian).
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii