Cum se prepară vișinata cu Cireșe Amare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg
  • Cum se prepară vișinata cu Cireșe Amare
  • Cirese amare
  • 1,5 kg
  • Visine 2
  • Zahar 2
  • 5 kg
  • Alcool dublu rafinat (70 grade)
  • 5 litri
  • 3litri de tuica de cazan

Mod de preparare

Alegem de codite visinile si ciresele amare si le introducem intro damingeana de 10 litri.
Punem zaharul tot peste fructe in damingeana, punem dop si 14 zile nu dam la damingeana.
Peste 14 zile punem alcoolul dublu fafinatsi pret de alte 14 zile iarasi nu deranjam cu nimic.

La o luna de zile fructele noastre sant deja tari moment in care venim cu tuica de casa si umlplem damingeana. Momentul degustarii il alegem singuri atunci cand pofta devine de nestapanit
Rece, cu gheata, cu lamaie in diferite combinatii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate