Vin Fiert de la Arad

Postat pe: 05-12-2011
(0)

Ingrediente

250 ml vin alb sau rosu (dupa preferinta
3-4 batoane de scortisoara
6 linguri de zahar
2-3 cuisoare (eu nu le-am pus) 100 ml apa (optional)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Vinul se pune la fiert intr-un vas, se adauga batoanele de scortisoara, cuisoarele daca le folositi si zaharul. Se lasa la foc molcom pana incepe sa fiarba. Cand a dat un clocot, gata, se ia jos de pe foc. Prin fierbere indelungata, vinul isi pierde din tarie.

Daca vinul pe care il folositi este foarte dulce se pune mai putin zahar (sau adaugati dupa gust) daca este de tarie mai mare, cum a fost al meu, se poate dilua cu cantitatea de apa prevazuta la ingrediente.
Se serveste cald, in pahare inalte sau in cesti, acompaniat sau nu de un shodou ..... eu nu am mai facut shodoul din motive de mai bine, nu spun, bon appetite!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Vin Fiert de la Arad" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
vin

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Vin Fiert de la Arad