Tuica Mentolata ( Palinca )

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

2 l tuica de prune (acolo la vreo 50 grade ) )
12 fire menta proaspata
200 ml miere de albine (asta e optional)

Mod de preparare

Menta o spalam bine in mai multe ape si o punem la scurs. Punem menta scursa intr-o sticla, turnam peste si mierea de albine si peste acestea turnam si tuica. Inchidem sticla cu capacul, si il scuturam bine. Il asezam in camara pentru circa 2 saptamani, timp in care mai scuturam "de nervi" sticla, pentru ca mierea sa se topeasca in tuica.

Dupa ce am lasat la macerat menta cu tuica, mutam continutul in alta sticla si putem servi o bautura usor mentolata si dulceaga, numai buna sa iti faca pofta de mancare.

Inchin paharul in sanatatea voastra!!!

La Multi Ani! Cu sanatate si bucurii!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tuica Mentolata ( Palinca )" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la Leila

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tuica Mentolata ( Palinca )