Tuica Mentolata ( Palinca )

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

2 l tuica de prune (acolo la vreo 50 grade ) )
12 fire menta proaspata
200 ml miere de albine (asta e optional)

Mod de preparare

Menta o spalam bine in mai multe ape si o punem la scurs. Punem menta scursa intr-o sticla, turnam peste si mierea de albine si peste acestea turnam si tuica. Inchidem sticla cu capacul, si il scuturam bine. Il asezam in camara pentru circa 2 saptamani, timp in care mai scuturam "de nervi" sticla, pentru ca mierea sa se topeasca in tuica.

Dupa ce am lasat la macerat menta cu tuica, mutam continutul in alta sticla si putem servi o bautura usor mentolata si dulceaga, numai buna sa iti faca pofta de mancare.

Inchin paharul in sanatatea voastra!!!

La Multi Ani! Cu sanatate si bucurii!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tuica Mentolata ( Palinca )" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  30.08.2010 13:36:43

Costel, d-dana-a, dupa cum au savurat-o musafirii si sotul :) cred si eu ca trebuie sa fie buna :)

Multumesc !

d_dana_a
•  14.08.2010 16:54:30

Am facut aceasta tuica mentolata si mi-a placut foarte mult...felicitari...

tsilly
•  23.02.2010 15:28:21

interesanta reteta !

costeldana
•  09.02.2010 14:13:35

cred ca este adevarat de buna

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tuica Mentolata ( Palinca )