Smoothie cu Dovleac si Sos Caramel

Postat pe: 06-01-2013
(0)

Ingrediente

Pentru caramel:
50 g zahar nerafinat/brut
30 g unt (80-82%)
40 g smantana (intre 20-30%)
Pentru smoothie:
200 g puree de dovleac
250 ml lapte integral
300 g iaurt grecesc
1/4 bat de scortisoara
3 cuisoare
1 enibahar
1 petala de anason stelat
1/4 lingurita ghimbir praf
3 linguri sirop de artar, preferabil grad a (in acest caz puteti pune si miere)
1 lingurita extract de vanilie
40 ml suc de portocale proaspat stors (spalati portocala inainte de a o stoarce)

Mod de preparare

Puneti zaharul in cratita distribuind uniform. Puneti pe flacara mica si lasati sa se topeasca. Pentru a distribui mai bine zaharul cristalizat peste cel topit miscati putin cratita, sub nici o forma sa amestecati cu ustensile.

Cand acesta este complet topit luati de pe foc si adaugati untul apoi incorporati bine cu o spatula (aveti grija la temperaturi mari deoarece cand veti pune untul se vor ridica bule). Puneti si smantana ingloband si aceasta dupa care lasati deoparte.

Macinati fin mirodeniile intregi (cuisoare, anason, enibahar, scortisoara). Puneti acestea intr-un blender impreuna cu restul de ingrediente in afara de sucul de portocale. Turnati caramelul si pulsati pana cand toate sunt bine incorporate.

Acoperiti si lasati sa se raceasca cel putin o ora. Inainte de a servi puneti sucul de portocale si amestecati bine.
* Ajustati mirodeniile si cantitatea de sirop de artar dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Smoothie cu Dovleac si Sos Caramel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Smoothie cu Dovleac si Sos Caramel