Nectar din paducel (gherghin) galben

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Nectar din paducel (gherghin) galben

Ingrediente

  • cca 750 g bobite de paducel galben
  • 400 g zahar
  • 2 portocale mari
  • 2-3 stelute de anason
  • apa

Mod de preparare

Bobitele e paducel se curata pe cat posibil de toate coditele, apoi se spala in mai multe ape reci, se strecoara si se pun intr-o craticioara. Se acopera cu apa de 3 degete, apoi se lasa sa fiarba bine, cca 30 minute, de la primul clocot.
Se dau la blender, apoi se strecoara de 2-3 ori printr-o sita foarte deasa, diluand pasta cand si cand cu cate un pic de apa, pana reusim sa strangem cat mai multa pasta si sa indepartam samburei micuti.
Pasta obtinuta se pune la fiert din nou cu zaharul, sucul de la cele 2 portocale si cca. 300 ml apa si stelutele de anason pe care dupa ce oprim focul le scoatem din nectar. Se fierbe cca. 30 de minute de la primul clocot, la foc domol, amestecand continuu sa nu dea pe foc. Se toarna in sticle curate si uscate, apoi se etanseizeaza. Se pun sticlele intr- o craticioara si se acopera cu un prosop gros, lasand de seara pana a 2 a zi sa se raceasca in voie.
Paducelul galben este un arbust mai greu de gasit printre ceilalti arbusti, dar eu am fost norocoasa sa il gasesc si sa astept sa se coaca fructele bine. Se coc bobitele(se maresc si capata culoarea galben intens cand sunt coapte)un pic mai tarziu ca paducelul rosu si mie imi pare ca sunt si un pic mai dulci la gust si samburele un pic mai mic ca cele rosii. Odata culese cu greu m-am hotarat ce sa prepar cu ele. Dupa acest delicios nectar o sa merg sa mai culeg pentru o pasta pentru indulcit ceaiul la iarna, pentru decorul prajiturilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Supa crema de linte rosie
2
Salata de morcovi cu telina
3
Salate

Salata de morcovi cu telina

Salata de morcovi cu telina
Gofre cu zmeura
4
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Furnici in copac
5
Paste

Furnici in copac

Furnici in copac
Parteneri
Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat
Bucataras.RO

Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

Andra Mihail ne invită la Ostropel de pui, acest fel de mâncare tradițional românesc cu pui suculent, sos de...

Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri