Nectar de corcoduse

Portii
10
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Nectar de corcoduse

Ingrediente

  • 1 kg de corcoduse coapte
  • 400-500 g zahar
  • apa cat sa le acopere in craticioara

Mod de preparare

Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol.
Dupa ce au fiert, se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza samburii si pielitele, apoi fructul ramas se da la blender. Se amesteca piureul de fructe cu sucul strecurat, se adauga si restul de zahar si se fierbe din nou, cam 15-20 minute, la foc mic, adunand cu o spumiera, spuma stransa pe marginea craticioarei.
Se lasa sa se raceasca bine, apoi se lasa la rece in frigider, dupa care se poate consuma ca atare, fiind un nectar plin de vitamine, parfumat, racoritor cu un gust usor acrisor.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Salata de legume pentru iarna
3
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme