Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu, apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol cca. 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele (sau se paseaza cu blenderul).
Caisele pasate se amesteca cu sucul scurs, se adauga si zaharul, apoi se pun din nou la fiert, cca o ora, la foc domol, amestecand din cand in cand.
Nectarul fierbinte se toarna in sticle curate si uscate, cu filet, apoi se etanseizeaza cu capace si se asaza una langa alta, intr-o oala inalta in care am pus pe fundul ei o carpa de bumbac si am turnat apa calda pana aproape de gatul sticlelor si se lasa sa fiarba in clocote, la foc domol, cel putin 30 de minute.
Se scot sticlele din apa si se acopera cu un prosop gros si se lasa pana a 2 a zi sa se raceasca in voie, apoi se pot depozita in locuri racoroase, dar uscate.
In acelasi mod se poate prepara nectarul din orice fruct de sezon, reusita de a avea nectar proaspat pentru iarna este de 100%.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii