Ingrediente

Mure de padure 3kg
Zahar 2 kg
samburi de migdale 100 gr
Alcool dublu rafinat 1,5 litri
Tuica de cazan

Mod de preparare

Tot fructul de mur se va alege de partea vegetala si se va trece pe sub o ploaie de apa rece spre a fi spalat. Migdalele se coc la foc mic sa nu se arda, doar cat sa starneasca aroma pe care o are.

Damingeana spalata o punem aproape de fructele noastre si incepem sa le asezam in interiorul damingenei. Povestea este stiuta de la celelalte retete, doua saptamani la macerat, doua saptamani cu alcool dublu rafinat pana se intareste fructul, si apoi o baie cu tuica de cazan.

Mentionez ca o asa cantitate se poate adauga de trei ori tuica de cazan. La a patra oara se va adauga o alta cantitate de sirop sau zahar, si ar fi suficient sa mergem de la fruct la fruct.
Zeama de milinata este un deliciu oferit de mama natura, iar fructele consumate separat la prretete de cofetarie dau o nota aparte produselor realizate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mulinata" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  12.02.2013 09:51:56

Mi aduc aminte si intotdeauna fac referinta la copilarie ca venea tata de la balta cu peste .Si ce mai peste ca nu pot spune in cuvinte.Lua mama din gramada 5 lini cam la 500 gr / bucata,ii praja in tigaie cu malai ,facea un mujdei de ti trosneau urechile,tocmea si o mamaliga intre timp,lua de pe leasa un cas de urda,si spre incantarea lui tata scotea si o cana de lut cu MULINATA

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mulinata