Primul pas este sa faceti siropul. Taiati ghimbirul in 5-6 bucatele. Puneti-l intr-un vas, impreuna cu o jumtate de cana de apa si o jumatate de cana de zahar. Lasati-l pe foc mediu aproximativ 12-13 minute. Dati-l deoparte si lasati pana se raceste.
Intre timp, stoarceti lamaile (eu am obtinut 75 ml de suc dintr-o lamaie jumatate). Spalati menta si lasati-o la scurs.
Puneti intr-un shaker frunzele de menta, vreo 5-6 cuburi de gheata, zeama de lamaie, siropul de ghimbir si apa plata. Amestecati bine. (Eu n-am shaker, asa ca am improvizat folosind un termos).
Pregatiti 3 pahare (de 250 – 300 ml) in care puneti cateva cuburi de gheata (dupa preferinte) si cate o felie de lamaie. Impartiti continutul shakerului in mod egal intre cele pahare. Turnati restul de apa (cate 80 de ml in fiecare pahar. In cazul meu, a fost apa minerala).
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii