Limonada cu Menta si Ghimbir

Complexitate
redusa
Limonada cu Menta si Ghimbir

Ingrediente

  • 150 ml sirop de ghimbir
  • 75 ml zeama de lamaie (1 1/2 lamaie stoarsa)
  • 500 ml apa (eu am pus 250 ml apa plata, 250 ml apa carbogazoasa)
  • 10-12 frunze de menta
  • 3-4 felii de lamaie
  • gheata (vreo 15-20 de cuburi)
  • Sirop de ghimbir:
  • 1/2 cana apa (100 ml)
  • 1/2 cana zahar (100 g)
  • 25 - 30 g ghimbir curatat

Mod de preparare

Primul pas este sa faceti siropul. Taiati ghimbirul in 5-6 bucatele. Puneti-l intr-un vas, impreuna cu o jumtate de cana de apa si o jumatate de cana de zahar. Lasati-l pe foc mediu aproximativ 12-13 minute. Dati-l deoparte si lasati pana se raceste.

Intre timp, stoarceti lamaile (eu am obtinut 75 ml de suc dintr-o lamaie jumatate). Spalati menta si lasati-o la scurs.

Puneti intr-un shaker frunzele de menta, vreo 5-6 cuburi de gheata, zeama de lamaie, siropul de ghimbir si apa plata. Amestecati bine. (Eu n-am shaker, asa ca am improvizat folosind un termos).

Pregatiti 3 pahare (de 250 – 300 ml) in care puneti cateva cuburi de gheata (dupa preferinte) si cate o felie de lamaie. Impartiti continutul shakerului in mod egal intre cele pahare. Turnati restul de apa (cate 80 de ml in fiecare pahar. In cazul meu, a fost apa minerala).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)