Cornata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coarne 3
  • 5 kg
  • Visine 0,5kg
  • samburi de zarzare 0,1kg
  • Zahar 2 kg
  • Alcool dublu rafinat 90 grade 0,75litri
  • Tuica de cazan 3,5litri

Mod de preparare

Cornul este un arbust de talie mica, cea mai mare inaltime poate fi de 4-5 metri iar vara in perioada lui Iulie -August fructele cornului ajung la maturitate optima pentru a fi culese.

Ne raportam cu reteta la o damingeana de zece litri in care punem coarnele amestecate cu cateva visine.
Separat spargem samburi de zarzare ca sa obtinem 100 de gramesi le coacem la foc mic pe plitaintrun tuci invartind mereu sa nu se arda.

Punem si miezii copti astfel, tot zaharul. Asezam damingeanala fermentat timp de 14 zile. Incepand cu a 8 zi, verificam gustul siropului sa nu dea in acru iar cand ni se pare ca si schimba gustul venim cu alcoolul. Agitam ca sa nu mai fermenteze in continuare si l lasam la odihna alte doua saptamani, timp dupa care punem si tuica de cazan ce ne sta la dispozitie.
Poate fi folosita ca o bautura aperitiv cu gheata cu lamaie, alaturi de o portie zdravana de clatite cu branza scoapta si cu smantana. s avem noi cornata ca ce sa punem pe masa se gaseste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura