Cornata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coarne 3
  • 5 kg
  • Visine 0,5kg
  • samburi de zarzare 0,1kg
  • Zahar 2 kg
  • Alcool dublu rafinat 90 grade 0,75litri
  • Tuica de cazan 3,5litri

Mod de preparare

Cornul este un arbust de talie mica, cea mai mare inaltime poate fi de 4-5 metri iar vara in perioada lui Iulie -August fructele cornului ajung la maturitate optima pentru a fi culese.

Ne raportam cu reteta la o damingeana de zece litri in care punem coarnele amestecate cu cateva visine.
Separat spargem samburi de zarzare ca sa obtinem 100 de gramesi le coacem la foc mic pe plitaintrun tuci invartind mereu sa nu se arda.

Punem si miezii copti astfel, tot zaharul. Asezam damingeanala fermentat timp de 14 zile. Incepand cu a 8 zi, verificam gustul siropului sa nu dea in acru iar cand ni se pare ca si schimba gustul venim cu alcoolul. Agitam ca sa nu mai fermenteze in continuare si l lasam la odihna alte doua saptamani, timp dupa care punem si tuica de cazan ce ne sta la dispozitie.
Poate fi folosita ca o bautura aperitiv cu gheata cu lamaie, alaturi de o portie zdravana de clatite cu branza scoapta si cu smantana. s avem noi cornata ca ce sa punem pe masa se gaseste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc