Cornul este un arbust de talie mica, cea mai mare inaltime poate fi de 4-5 metri iar vara in perioada lui Iulie -August fructele cornului ajung la maturitate optima pentru a fi culese.
Ne raportam cu reteta la o damingeana de zece litri in care punem coarnele amestecate cu cateva visine.
Separat spargem samburi de zarzare ca sa obtinem 100 de gramesi le coacem la foc mic pe plitaintrun tuci invartind mereu sa nu se arda.
Punem si miezii copti astfel, tot zaharul. Asezam damingeanala fermentat timp de 14 zile. Incepand cu a 8 zi, verificam gustul siropului sa nu dea in acru iar cand ni se pare ca si schimba gustul venim cu alcoolul. Agitam ca sa nu mai fermenteze in continuare si l lasam la odihna alte doua saptamani, timp dupa care punem si tuica de cazan ce ne sta la dispozitie.
Poate fi folosita ca o bautura aperitiv cu gheata cu lamaie, alaturi de o portie zdravana de clatite cu branza scoapta si cu smantana. s avem noi cornata ca ce sa punem pe masa se gaseste.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii