Cornul este un arbust de talie mica, cea mai mare inaltime poate fi de 4-5 metri iar vara in perioada lui Iulie -August fructele cornului ajung la maturitate optima pentru a fi culese.
Ne raportam cu reteta la o damingeana de zece litri in care punem coarnele amestecate cu cateva visine.
Separat spargem samburi de zarzare ca sa obtinem 100 de gramesi le coacem la foc mic pe plitaintrun tuci invartind mereu sa nu se arda.
Punem si miezii copti astfel, tot zaharul. Asezam damingeanala fermentat timp de 14 zile. Incepand cu a 8 zi, verificam gustul siropului sa nu dea in acru iar cand ni se pare ca si schimba gustul venim cu alcoolul. Agitam ca sa nu mai fermenteze in continuare si l lasam la odihna alte doua saptamani, timp dupa care punem si tuica de cazan ce ne sta la dispozitie.
Poate fi folosita ca o bautura aperitiv cu gheata cu lamaie, alaturi de o portie zdravana de clatite cu branza scoapta si cu smantana. s avem noi cornata ca ce sa punem pe masa se gaseste.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaNe plac tocanitele de tot felul si incerc sa tot combin diferite ingrediente pentru a nu face mereu aceeasi reteta. Desi pana...
Tocanita de porc cu legumeDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii