Chai - Ceai Negru Indian cu Lapte si Condimente

Complexitate
redusa
Chai - Ceai Negru Indian cu Lapte si Condimente

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • -2 cani cu apa
  • -1/4 lingurita nucsoara macinata
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -1/4 lingurita cardamon pulbere
  • -1 bucatica de ghimbir proaspat, cat o nuca, ras sau 1/2 lingurita ghimbir, pulbere
  • -5-6 cuisoare
  • -2 lingurite ceai negru indian, simplu
  • -1 cana cu lapte
  • -3 lingurite zahar de trestie brut

Mod de preparare

Puneti la fiert apa impreuna cu toate condimentele. Adaugati ceaiul negru cand apa incepe sa clocoteasca si lasati sa fiarba cel putin 1 min, la foc mic (dar nu mai mult de 5 min).

Turnati laptele si retrageti de pe flacara inainte sa dea in clocot. Adaugati zaharul si amestecati repede pana se topeste. Strecurati imediat.

Beti cald, fierbinte chiar, imediat dupa ce ati servit masa.
Puteti ajusta cantitatea de condimente in functie de gusturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa