Chai - Ceai Negru Indian cu Lapte si Condimente

Complexitate
redusa
Chai - Ceai Negru Indian cu Lapte si Condimente

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • -2 cani cu apa
  • -1/4 lingurita nucsoara macinata
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -1/4 lingurita cardamon pulbere
  • -1 bucatica de ghimbir proaspat, cat o nuca, ras sau 1/2 lingurita ghimbir, pulbere
  • -5-6 cuisoare
  • -2 lingurite ceai negru indian, simplu
  • -1 cana cu lapte
  • -3 lingurite zahar de trestie brut

Mod de preparare

Puneti la fiert apa impreuna cu toate condimentele. Adaugati ceaiul negru cand apa incepe sa clocoteasca si lasati sa fiarba cel putin 1 min, la foc mic (dar nu mai mult de 5 min).

Turnati laptele si retrageti de pe flacara inainte sa dea in clocot. Adaugati zaharul si amestecati repede pana se topeste. Strecurati imediat.

Beti cald, fierbinte chiar, imediat dupa ce ati servit masa.
Puteti ajusta cantitatea de condimente in functie de gusturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici