Chai - Ceai Negru Indian cu Lapte si Condimente

Complexitate
redusa
Chai - Ceai Negru Indian cu Lapte si Condimente

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • -2 cani cu apa
  • -1/4 lingurita nucsoara macinata
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -1/4 lingurita cardamon pulbere
  • -1 bucatica de ghimbir proaspat, cat o nuca, ras sau 1/2 lingurita ghimbir, pulbere
  • -5-6 cuisoare
  • -2 lingurite ceai negru indian, simplu
  • -1 cana cu lapte
  • -3 lingurite zahar de trestie brut

Mod de preparare

Puneti la fiert apa impreuna cu toate condimentele. Adaugati ceaiul negru cand apa incepe sa clocoteasca si lasati sa fiarba cel putin 1 min, la foc mic (dar nu mai mult de 5 min).

Turnati laptele si retrageti de pe flacara inainte sa dea in clocot. Adaugati zaharul si amestecati repede pana se topeste. Strecurati imediat.

Beti cald, fierbinte chiar, imediat dupa ce ati servit masa.
Puteti ajusta cantitatea de condimente in functie de gusturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)