Lapte se masoara, iar jumatate din cantitate se pune intr-o craticioara la foc, iar cealalta jumatate se pune deoparte.
Pana laptele incepe sa clocoteasca, se pun intr-un bol 2 linguri de ovaz macinat, 1 lingurita zahar, scortisoara, dupa plac si putin lapte. Se amesteca bine.
Cand laptele incepe sa clocoteasca, se pune peste el compozitia de mai sus, amestecand continuu. Se lasa la fiert pt 3-5 minute, pana laptele devine ca o pasta.
Pasta rezultata, se amesteca cu restul de lapte, ramas. Daca doriti un produs rece, se lasa la racit pasta. Dupa se amesteca cu lapte rece.
Pofta!
In momentul servirii se mai poate pune scortisoara.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii